Diari Més

Economia

Les bicis guardades a les golfes fa anys tornen a circular pels carrers

Molts propietaris han decidit recuperar aquest mitjà de transport per fer front a la COVID-19 i han omplert els tallers mecànics de reparació

Eduard Mariné arranja una de les moltes bicis que estaven guardades i que han estat recuperades.

Les bicis guardades a les golfes fa anys tornen a circular pels carrersGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aixecament progressiu de l’estat d’alarma i la consegüent desescalada després del dur confinament a causa de la COVID-19 ha fet que moltes bicicletes que estaven guardades en les golfes o en garatges hagin tornat a circular pels carrers. Molts propietaris les han tret la pols per aprofitar sortir al carrer en les franges en què està permesa la pràctica d’esports. Les botigues que venen bicicletes i disposen de taller de reparació han comprovat en els darrers dies com la demanda més gran recau en la posada a punt d’unitats que feia anys que no eren utilitzades.

Eduard Mariné, professional del sector amb establiments a Tarragona i Cambrils, va comentar a aquesta redacció que «des del dilluns de la setmana passada, quan vam tornar a obrir, la gent ens porta bicicletes que feia temps no utilitzaven i ens demanen que les posem a punt». «En la primera setmana vam rebre una allau de persones que ens portaven les seves bicicletes que tenien guardades per poder tornar a sortir al carrer a donar-hi voltes amb les mateixes», va apuntar Mariné, qui va remarcar que ha parlat amb altres companys de professió «i tots em diuen que la situació és la mateixa que a les nostres botigues, que reben moltes bicicletes per arranjar-les».

Durant la primera setmana de reobertura de l’establiment, a més de les visites al taller també hi va haver persones que es van interessar per la compra de bicicletes a estrenar. «La major part de les que hem venut aquests dies són d’iniciació, d’entre 400 i 800 euros». Mariné va explicar que, en els moments actuals, «és complicat rebre comandes de bicicletes noves perquè les fàbriques han estat parades o han treballat a un altre ritme, però és qüestió de dies que la situació es normalitzi».

La importància d’obrir

Amb independència de l’important que suposa tornar a l’activitat econòmica després de dos mesos, Mariné va destacar que amb la reobertura «recuperem, sobretot, la confiança», però va recordar que hi ha sectors que «encara no poden obrir o que ho estan fent amb dificultats».«Dins del que cap, nosaltres podem estar contents», va subratllar.

«Els clients ens demanen que li fem la ITV a la bicicleta, una revisió general», va explicar Mariné. El canvi de pneumàtics i dels frens són les sol·licituds més demandades. «Algunes persones ens han dit que tenien la bicicleta oblidada i altres que feia uns cinc anys que no la tocaven, i també ens porten que s’han de revisar totalment», va apuntar mentre no parava de reparar unitats al seu taller de l’avinguda d’Andorra. En el retorn a l’activitat «hi ha dies que plego a les 10 de la nit», va comentar Mariné. «En els dos mesos de confinament la gent ha recordat que tenia una bici guardada en algun lloc i ara l’han rescatat», va comentar, per afegir que «la gent té ganes de fer alguna activitat física». «Uns estan descobrint la bicicleta i altres l’estan redescobrint», va afegir Mariné, qui està esperançat en el fet que la desescalada permeti tornar a una normalitat que la COVID-19 va truncar de manera dràstica i que ha afectat econòmicament a tots els sectors i, entre ells, el de la venda i reparació de bicicletes.

tracking