Diari Més

Infraestructures

Inici 'in extremis' de les obres d'urbanització del Pla Parcial 10

Ten Brinke hauria pogut retirar la seva inversió de 14 MEUR si el començament dels treballs s’hagués endarrerit més

Imatge de les màquines excavadores duent a terme moviments de terra en els primers treballs d'urbanització del sector PP10.

Inici 'in extremis' de les obres d'urbanització del Pla Parcial 10Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termini perquè comencessin les obres d’urbanització del sector del PP10, que està ubicat a tocar de la T-11, l’autovia de Reus, acabava avui dijous. Així ho marcava l’acord signat entre l’Ajuntament de Tarragona, la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa y Rogasa i Ten Brinke, i és que, si l’Ajuntament i l’UTE haguessin tardat un sol dia més en signar l’acta de replanteig conforme els treballs començaven, la firma holandesa, que hi vol construir un centre comercial, hauria tingut via lliure per retirar la seva inversió de 14 milions d’euros, la qual hagués recaigut, en aquest cas, en el consistori.

No obstant això, l’Ajuntament i Comsa y Rogasa s’han posat d’acord per començar unes obres d’urbanització que està previst que durin 15 mesos. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha explicat a aquesta redacció que estaven negociant amb l’UTE una situació força encallada.

El problema es basava, explica Puig, en l’organització del treball per part de l’empresa constructora en temps de pandèmia. A més, també hi havia l’entrebanc dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que havien fet algunes empreses proveïdores. «Tot això podia afectar el desenvolupament dels treballs i als terminis», reconeix Puig, que celebra «l’esforç» dels tècnics de l’Ajuntament i de l’UTE per arribar a acords, en el sentit que les parts s’han compromès a «aplicar el sentit comú».

«Hi pot haver disfuncions o sobrecostos derivats de la pandèmia del coronavirus i hem arribat a un acord d’entendre de manera raonable la situació en què ens trobem», afegeix Puig. «Començar avui les obres era important, ja que era una manera d’assegurar que totes les parts compleixen amb les seves obligacions», sosté finalment l’edil d’ERC.

Per la seva banda, la companyia holandesa ha enviat un comunicat en el qual considerava d’«important fita» la firma de l’acta de replanteig, «pas fonamental per l’inici del nostre projecte». A més, des de Ten Brinke han mostrat l’agraïment a «l’Ajuntament de Tarragona, a l’Associació de Propietaris i a totes les parts involucrades en el projecte pel gran treball i esforç realitzat durant tots aquests mesos perquè el dia d’avui s’hagi pogut materialitzar la important fita».

Les obres d’urbanització que es desenvoluparan durant els pròxims mesos consistiran en demolicions i moviment de terres; pavimentació, instal·lació de clavegueram i xarxa pluvials; d’enllumenat públic; de xarxes de telefonia i gas; enjardinament; instal·lació de mobiliari urbà i senyalització, entre d’altres. El sector del PP-10 té 300.000 m2 de superfície, dels quals 66.500 m2 es destinaran a espai comercial, més de 30.000 a zona residencial i la resta, a espais verds, sistema viari i equipaments. Un cop urbanitzats els terrenys, s’hi construiran 1.200 habitatges, dels quals 400 es destinaran a lloguer social, i on Ten Brinke instal·larà un centre comercial. A més, la firma holandesa també hauria acceptat la proposta del consistori d’incloure un hotel en el projecte, ja que l’Ajuntament considera la falta de places hoteleres un problema real.

Puig ha remarcat també que aquest projecte urbanístic haurà de permetre «potenciar l’eix urbà de la T-11, de forma que amb els anys li puguem donar un caràcter més amable dinamitzant banda i banda de la carretera». A més, l’edil d’Urbanisme, ha explicat aquest dijous que «el del PP10, tal com s’haurà d’exigir a la resta, serà un sector que inclourà un carril bici segregat». En aquest sentit, celebra que «connectarem tot el sector de punta a punta, de Campclar a Bonavista, i creiem que tota nova urbanització n’ha de tenir un».

Va ser al plenari extraordinari del passat 14 de gener quan l’Ajuntament de Tarragona va aprovar l’adjudicació de les obres d’urbanització del PP10 a l’UTE Comsa y Rogasa per un import de 13,8 milions d’euros, amb els vots a favor d’ERC, En Comú Podem, el Partit Socialista, Ciutadans i el Partit Popular, i els vots en contra de la CUP i Junts per Tarragona.

Els operaris sobre els terrenys on s'aixecaran els pisos i el centre comercial.

Comencen les obres d'urbanització del PP-10Olívia Molet

tracking