Diari Més

Una nova pedrera d'actors i actrius

600 nens i nenes han respost a la crida de la productora AYHE per al càsting d’una pel·lícula a Tarragona

Beth Català durant la seva prova per al càsting de la pel·lícula 'La nostra història'.

Una nova pedrera d'actors i actriusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Es busca nen@ de 8 a 12 anys a qui li apassioni actuar, cantar i ballar, que sigui curiós o curiosa i sense por a la càmera, per participar en un càsting per una pel·lícula documental a Tarragona».

Aquesta crida, publicada el passat 5 de maig per la productora tarragonina AYHE Productions, ha rebut tal allau de sol·licituds que el passat diumenge es va tancar el procés de càsting amb més de 600 participants.

«Ho valorem molt positivament, perquè tot i que teníem la intuïció de què la crida podia funcionar bé, perquè ara els nens i nenes tenen més temps lliure, no pensàvem tenir aquesta acollida», explica David Aymerich, director i productor d’AYHE. La notícia del càsting, detalla, va córrer de boca en boca per grups de WhatsApp i xarxes socials. Els nens i nenes havien de preparar dos clips audiovisuals enregistrats a casa, amb el mòbil, en el qual cada aspirant havia de fer una petita presentació sobre ell mateix i, tot seguit, explicar qui era el seu personatge preferit i fer-ne una imitació. El resultat, assenyala Aymerich, també els va deixar ben sorpresos: «Hem vist que els nens i nenes s’expressen molt bé davant de la càmera, imaginem que té a veure amb el fet de viure hiperconnectats, amb mòbils i tauletes. Ens hem trobat amb autèntics presentadors i presentadores de televisió».

Entre els més de 600 aspirants hi havia infants de totes les edats de la franja proposada, i una proporció de nens i nenes, detalla Aymerich, força compensada. «Malauradament només en podrem seleccionar set, segurament quatre nenes i tres nens», avisa.

Les proves es van convocar per al rodatge d’una pel·lícula documental, que té com a títol provisional La nostra història. El rodatge començarà aquest juliol i té prevista la seva estrena la primavera de 2021. Tot i que des de la productora no en volen avançar informació, sí que han desvetllat que el paper que hauran de fer els joves actors serà el d’un grup d’alumnes que entrevisten un seguit de persones de la ciutat de Tarragona i dels seus barris per un treball de recerca «sobre uns fets d’actualitat». El resultat de la selecció es farà públic a finals del mes de maig i el treball a la pel·lícula, detallen des de la productora, serà remunerat. «Des del començament ens hem trencat les banyes per treballar a dins del territori i fer-ho professionalitzant el sector. Pensem que la feina d’actor requereix de moltes hores i molt d’esforç i estem convençuts que una part de la nostra feina consisteix a trobar el finançament necessari per tirar endavant els projectes i remunerar totes les persones que en formen part» assegura Aymerich.

AYHE Productions és un projecte format pel mateix David Aymerich (director i productor), Mireia Pallejà (directora de producció) i Javier Barón (director de fotografia i assistent de guions), i és responsable de treballs com El dulce sabor del limón (2018) o La mida del temps (2019).

Detall de la prova de Lucía López.

Una nova pedrera d'actors i actriusCedida

tracking