Diari Més

Desconfinament

La platja de l'Arrabassada, lloc de trobada de banyistes tot i la prohibició

Una patrulla de la Guàrdia Urbana controlava la zona, tot i que sense imposar sancions

Banyistes a la platja de l'Arrabassada de Tarragona, aquest dimarts a la tarda.

La platja de l'Arrabassada, lloc de trobada de banyistes tot i la prohibicióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones, entre elles famílies, van gaudir aquest dimarts a la tarda de la platja de l’Arrabassada de Tarragona, ja sigui prenent el sol com també banyant-se a les seves aigües, malgrat la prohibició dictada pel govern espanyol a través del Butlletí Oficial de l’Estat i la vigència de l’Estat d’Alarma. Una patrulla de la Guàrdia Urbana feia vigilància i demanava als banyistes que es comportessin, sense arribar a sancionar.

Aquesta normativa es deriva de la crisi sanitària de la COVID-19, per tal d’evitar un creixement dels contagis. Segons la previsió del govern espanyol, les platges podran tornar a la normalitat a partir de la fase 2, fase en què podrien ser-hi les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, a instàncies de la Generalitat, a partir del pròxim dilluns 25 de maig.

Precisament ahir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va dir que l’ús de les platges per a prendre el sol i banyar-se «s’haurà de sotmetre a certes consideracions» en les quals estan «treballant». Va assenyalar que hi ha estudis del CSIC que conclouen que ni la sorra ni l’aigua de mar faciliten el contagi de virus. Barcelona havia anunciat que a partir d’avuis es podria prendre el sol a les platges però posteriorment va rectificar i va dir que no estaria permès, com tampoc ho estarà el bany recreatiu.

tracking