Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona haurà d'expropiar per allargar el carrer Armanyà

Els cost inicial ascendeix a 520.000 euros

Actualment el carrer Armanyà no arriba fins la Baixada del toro.

L'Ajuntament de Tarragona haurà d'expropiar per allargar el carrer ArmanyàGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona haurà d’expropiar els propietaris d’uns solars per poder connectar el carrer Armanyà amb la Baixada de Toro. El regidor de territori, Xavi Puig, va informar ahir a aquesta redacció que «els propietaris ho han demanat mitjançant el Jurat d’Expropiació de Catalunya», i va remarcar que «tenen tot el dret». Aquesta no era la proposta que hagués fet l’actual govern municipal (ERC-ECP), però les característiques del POUM impedeixen qualsevol altra mena d’acció per poder dur a terme el projecte urbanístic.

Puig va explicar que «no és un mal escenari, tot i que en aquests moments els recursos són escassos i, per tant, el projecte no es farà de manera immediata». El regidor de Territori va comentar que «l’anterior govern municipal –PSC-PP– fa intentar no haver de pagar l’expropiació, atribuint a aquesta zona la qualificació de polígon, que és com hauria d’haver constat al POUM», però la realitat és que «preveu fer un carrer a càrrec de l’Ajuntament». «Aquest va ser un dels primers projectes en el qual vaig treballar a fer-me càrrec de l’àrea de Territori», va dir el conseller, qui va indicar que de no trobar-se la tramitació iniciada i en el cas d’haver-la començat l’actual govern ««hauríem fet una actuació amb menys afectació urbanística i que, al mateix temps, servís per fer l’operació». Puig feia referència al fet que l’anterior govern municipal va proposar als propietaris poder construir un edifici de set alçades i una vintena d’habitatges, i finançat per aquests.

Puig va comentar que «aquest edifici hauria anat contra la imatge de la façana marítima de Tarragona», donat que la part superior condiria amb l’edifici del número 2 de la Rambla, tot i que està en una cota superior. L’actual govern municipal no veia amb bons ulls fer un edifici alt «i vam demanar que es rectifiqués el POUM», però ja era massa tard.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit procedir a l’expropiació dels solar per poder obrir el tram de carrer entre Armanyà i Baixada de Toro que ocupen actualment. El ple municipal del pròxim divendres sotmetrà a la seva aprovació la impossibilitat material de modificar el POUM i, en conseqüència, iniciar els tràmits per procedir a l’expropiació dels terrenys, com així volen els propietaris.

El preu de l’expropiació ascendeix a 525.000 euros, «i quedarà una segona expropiació més petita», va comentar Puig.

tracking