Diari Més

Restauració

Els bars de Tarragona protestaran contra l'horari de tancament de les terrasses

L’acció es durà a terme a les 11 hores d'aquest dijous, a la plaça de la Font, i els hostalers portaran pancartes

Imatge de la plaça de la Font del dilluns de la setmana passada, on es farà la protesta.

Els bars de Tarragona protestaran contra l'horari de tancament de les terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars de Tarragona crítics amb la decisió de l’Ajuntament d’obligar-los a tancar les terrasses a les 23 hores van començar ahir dimarts a moure’s amb l’objectiu d’organitzar una acció de protesta. Una portaveu dels organitzadors va informar a aquesta redacció, a primera hora de la tarda, que el nucli inicial el formaven una vintena d’establiments, tots ubicats a la Part Alta. La crida per les xarxes socials es va anant estenent i a mitja tarda s’informava que demà dijous, a les 11 hores i a la plaça de la Font, i hi haurà una acció de protesta. Els manifestants portaran pancartes amb lemes com «Es traspassa». Els propietaris dels establiments van recordar que en altres poblacions de la Costa Daurada l’hora de tancament és el mateix que tenien abans de la crisi de la COVID-19.

Per la seva banda, la regidora de Domini Públic, Paula Varas, va manifestar ahir al matí, abans de tenir coneixement que alguna cosa s’estava movent entre els propietaris de bars de Tarragona, que «l’ampliació dels horaris de les terrasses convidaria a l’incompliment de la norma» i va recordar que «la mobilitat està restringida per a activitats concretes, per la qual cosa la nostra prioritat és la salut de la població i la reducció de riscos de contagi». Varas va anunciar que «el pròxim cap de setmana farem una avaluació del compliment de la normativa» i no descarta «la possibilitat de fer una modificació d’horaris».

Cal recordar que el sector de la restauració està enfrontat a la regidora de Domini Públic per una altra qüestió, la referida a la redacció de la nova ordenança. El seu contingut estableix, entre altres qüestions, que en futur les terrasses no podran superar el cinquanta per cent de l’aforament dels locals. Aquesta mesura ha estat molt criticada per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, que considera que pot suposar la mort de bars petits, amb un aforament molt reduït.

Cs denuncia la restricció

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, va manifestar ahir «la restricció horària imposada pel govern Ricomà a les terrasses dels establiments hostalers danya greument el sector, ja molt afectat per la crisi», i va assegurar que «causarà greus perjudicis als negocis». Viñuales va indicar que la mesura adoptada per la regidora Paula Varas, «que preocupa el sector perquè considera que impedeix el servei de sopars als establiments» i adverteix que «comportarà tancament de locals i acomiadaments de treballadors».

Per altra banda, el portaveu de Ciutadans va dir que «aquestes restriccions horàries per a les terrasses no tenen cap sentit i només les està duent a terme l’Ajuntament de Tarragona, ja que la resta dels municipis veïns permeten l’obertura fins a l’hora que marca la llicència».

tracking