Diari Més

La plataforma afectadoscoronavirus.org es presenta avui en l'àmbit de l'Estat

Ángel Juárez, president de la Coordinadora d’Entitats, és un dels promotors i un dels portaveus

Imatge d'Ángel Juárez, president de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i de la Fundació Mare Terra.

Juárez denuncia per negligència la residència on va morir la mareCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una iniciativa solidària que es va gestar a Jerez de la Frontera i a la qual s’ha integrat la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), ha convocat per avui dimarts una roda de premsa telemàtica en què la plataforma afectadoscoronavirus.org explicarà quins són els seus objectius i els serveis que ofereix, de manera gratuïta, a qui la pandèmia ha posat en una situació difícil i precisa d’assessorament.

Ángel Juárez és, junt amb el gadità Abraham Granadino, el portaveu de la plataforma. Avui intervindran en la roda de premsa, junt amb un representant del despatx d’advocats que encapçala Javier Cremades y Calvo Sotelo. El citat despatx professional ofereix assessoria jurídica gratuïta a totes les persones afectades per coronavirus i les consultes ja es poden fer escrivint un correu electrònic a l’adreça info@cetarragona.org.

Ángel Juárez, qui recentment va patir la mort de la seva mare per coronavirus, quan estava ingressada en una residència de Barcelona, va avançar la passada setmana a aquesta redacció que està reunint documentació per presentar una denúncia contra la mateixa «per negligència».

Juárez va manifestar ahir que «ja hi ha persones de Tarragona que s’han interessat per la plataforma, perquè hi ha gent que vol denunciar situacions en les quals s’han trobat, ells o els seus familiars, a causa de la COVID-19».

El president de la CET i de la Fundació Mare Terra Mediterrània va apuntar que afectadoscoronavirus.org «no només atén qüestions relacionades amb morts que han provocat la pandèmia». Un dels efectes que poden sorgir en les pròximes setmanes fa referència a «les seque-les que patiran persones que han patit la malaltia i que els poden repercutir de manera molt negativa en l’àmbit laboral». És per aquest motiu que la plataforma treballarà per «aconseguir que la infecció per coronavirus sigui declarada malaltia professional i que els afectats tinguin un reconeixement mèdic, com en el seu dia va passar amb les persones intoxicades per l’oli de colza o, actualment, per malalties degeneratives que avui són reconegudes com a afectacions que impedeixen un normal desenvolupament laboral». En opinió de Juárez, «moltes de les persones que han patit la pandèmia no tornaran a ser com abans de la malaltia des d’un punt de vista físic i sanitari».

Juárez va remarcar que «a partir de demà –per avui– començarem a divulgar el suport que pot oferir la plataforma i recordar que les consultes són totalment gratuïtes». El president de la CET va recordar que «ens hem agrupat tres organitzacions per ajudar els afectats i fer força davant les institucions en la seva defensa». El president de la CET va remarcar que «centenars d’advocats de tota Espanya ens han informat que col·laboraran amb la plataforma».

Juárez va insistir a dir que, a més de la mort de milers de persones, la pandèmia «també ha enviat treballadors a l’atur, està afectant de manera molt negativa els autònoms i encara no sabem les repercussions que finalment tindran molts dels ERTO que estan en marxa, entre moltes altres qüestions que ens ha portat la COVID-19». Juárez va apuntar que els membres de la plataforma «pretenem denunciar totes les negligències que s’hagin comès durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia».

tracking