Diari Més

Infraestructures

L'Ajuntament de Tarragona preveu que la urbanització del PP10 s'iniciï aquest dijous

Tot i això, l’ERTO a algunes empreses podria endarrerir el començament de les obres

Imatge dels terrenys del PP-10 que Ten Brinke comprarà definitivament quan comencin les obres.

L'Ajuntament de Tarragona preveu que la urbanització del PP10 s'iniciï aquest dijousCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona es troba en negociacions amb les empreses encarregades d’urbanitzar els terrenys del PP10 per veure quan comencen les obres, tot i que l’inici està previst per demà dijous.

Segons el regidor d’Urbanisme del consistori, Xavi Puig, hi ha una sèrie d’entrebancs relacionats amb les mesures de seguretat que hauran de garantir la protecció dels treballadors i els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que algunes empreses contractades per les obres han fet al seu personal.

En tot cas, Puig defensa que «l’escenari òptim d’inici d’urbanització és demà, la idea és no endarrerir-lo més». Així doncs, no s’espera que comencin més enllà de la setmana vinent, en el pitjor dels casos.

Cal recordar que abans que esclatés l’estat d’alarma, Puig preveia que aquestes obres als terrenys de la zona de Ponent comencessin a finals d’abril, sempre que el coronavirus ho permetés.

La construcció dels carrers al solar per part del consistori era una de les condicions que la firma holandesa Ten Brinke va posar per la compravenda del terreny per un preu de 14 milions d’euros més IVA, que es farà efectiva un cop comencin les obres. Per la seva banda, l’Ajuntament va aprovar l’adjudicació de la urbanització a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa i Rogasa al ple extraordinari del passat 14 de febrer, per un import de 13.802.133,79 euros.

L’equip de govern, format per Esquerra Republicana de Catalunya i En Comú Podem, vol construir-hi 1.211 habitatges, 400 dels quals seran de lloguer social. Per altra banda, Ten Brinke té previst fer-hi un centre comercial, complementat amb oci i restauració. A més, Puig va manifestar que la falta de places hoteleres a la ciutat hauria motivat el govern a incloure un hotel al projecte, proposta que la companyia holandesa hauria acceptat.

Les obres duraran, si tot va bé, prop de 15 mesos, amb la qual cosa els terrenys podrien estar a punt per a la construcció a finals d’estiu de 2021.

tracking