Diari Més

Atzar

Euromillones i Primitiva tornen a l'acció després de dos mesos de descans

Aquesta setmana es reprendran ambdós sortejos i, la setmana vinent, la Bonoloto i el Gordo; també comencen a celebrar-se sortejos ajornats

Cues en una Administració de Loteries de Tarragona en el dia de la seva reobertura.

Euromillones i Primitiva tornen a l'acció després de dos mesos de descansGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos mesos d’aturada, les administracions de loteria ja estan obertes i, amb elles, tornen els sortejos setmanals. Els grans dubtes que van començar a sorgir ahir passaven, principalment, pel cobrament de les butlletes premiades. Els premis no han caducat i es poden cobrar exactament igual que sempre. O sigui, que des que es van sortejar, hi ha tres mesos per a poder cobrar-los, sense comptar el temps que les administracions van romandre amb les persianes baixades. Per tant, els clients no han de tenir cap por a perdre els diners dels premis.

No tots els sortejos estaran a ple rendiment aquesta mateixa setmana, encara que Euromillones i Primitiva sí que començaran a fer feliç a la gent abans que la resta. Els dos sortejos arrenquen aquesta mateixa setmana, mentre que la Bonoloto i el Gordo de la Primitiva ho faran la setmana vinent. Estem parlant dels «nous sortejos» o sigui, els que comptabilitzaran a partir d’ara mateix.

Ara bé, hi ha uns altres sortejos que també arrenquen aquesta mateixa setmana. Es tracta dels que no es van realitzar i que havien de fer-ho just a l’inici del decret d’Estat d’Alarma. Loterías y Apuestas del Estado va demanar als seus clients que no llencessin els resguards, ja que els sortejos s’acabarien fent i, un a un, començaran aquesta mateixa setmana.

La Primitiva

Van quedar dos sortejos pendents de la Primitiva per jugar-se, el del 19 de març i el del 21 de març. Com la resta, ja tenen nova data. El primer se sortejarà aquest dijous dia 21 de maig i, el segon, dissabte 23 de maig. Ara bé, aquests dos dies també hi haurà sortejos «nous». O sigui, que hauran d’estar pendents de les boles aquells que van jugar al març i també els que s’acostin al llarg d’aquesta setmana a la seva Administració de Loteries i vulgui tornar a jugar.

L’Euromillones i la Bonoloto

El final de l’Euromillones, sorteig per excel·lència a nivell europeu, va ser diferent al de la Primitiva pel que fa a l’inici de l’Estat d’Alarma. En ser un sorteig que es desenvolupa a d’altres països a banda d’Espanya, es va desenvolupar amb normalitat, encara que alguns dels països participants no en prenguessin part. Així, no n’hi va haver cap de pendent. Per tant, com que es reprèn aquesta setmana, hi haurà Euromillones dimarts i divendres, com és habitual des del seu naixement.

La Bonoloto no tornarà a escena fins la setmana vinent. És un sorteig que es juga tots els dies de la setmana a excepció del diumenge i van quedar pendents els sortejos del 16 al 21 de març. Aquests, es desenvoluparan del 25 al 30 de maig quan, a banda, es faran sortejos corresponents a aquests mateixos dies, com succeeix en el cas de la Primitiva. En dues setmanes, tot tornarà a la normalitat amb un sorteig per dia, sempre a excepció dels diumenges.

El Gordo

El Gordo de la Primitiva del 22 de març va quedar a l’aire, per culpa del coronavirus. La seva nova data és el 31 de maig, quan també se celebraran dos sortejos. A partir d’aquest moment, tot tornarà a la normalitat.

Trigarà més a tornar a celebrar-se la Loteria Nacional. Van quedar pendents molts sortejos, ja que els bitllets del 19 de març al 7 de maig estaven tots impresos. Per tant, tots els sortejos entre aquestes dates es desenvoluparan de l’11 de juny al 30 de juliol, sempre en dijous i dissabte. Encara no hi ha dates pels nous sortejos de Loteria Nacional.

tracking