Diari Més

Urbanisme

El Barri del Port accepta els canvis urbanístics que proposa l'Ajuntament de Tarragona

El projecte en el qual es treballa preveu que el carrer Orosi tingui les voreres i la calçada al mateix nivell per convertir-lo en una via més pacífica

El carrer Orosi pot patir una profunda reforma urbanística en el decurs de l'any vinent.

El Barri del Port accepta els canvis urbanístics que proposa l'Ajuntament de TarragonaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ja treballa en el Pla Integral de la Part Baixa. La primera mesura urbanística que serà realitat consistirà en la transformació del carrer Orosi, segons va informar el regidor d’Urbanisme, Xavi Puig, a l’Associació de Veïns del Port, la Xarxa de la Marina i botiguers de la zona en una trobada telemàtica. Puig va avançar que els canvis que es duran a terme en el citat carrer es duran a terme el pròxim any. Consistiran a igualar el nivell de voreres i calçada, generant una plataforma única, i la col·locació d’elements com bancs o torretes amb la finalitat de pacificar la circulació de vehicles. Carrers com Pau del Protectorat i General Contreras podrien seguir la mateixa sort a mitjà termini.

La presidenta de l’Associació de Veïns Barri del Port, Carme Puig, va manifestar a aquesta redacció que el barri «està satisfet perquè sembla que les coses es comencen a bellugar». Des de fa temps l’entitat veïnal reivindica millores per al barri. Puig va dir que «és important començar per aquest carrer que comunica Apodaca amb l’estació de trens, que és una de les portes de la ciutat per als viatgers».

La presidenta de l’associació va comentar que «l’Ajuntament ja treballa en el projecte» i va destacar que el Govern municipal «vol tenir en compte la nostra opinió com, per exemple, a l’hora de decidir els elements que es posaran al carrer Orosi». «Nosaltres donarem el vistiplau», va remarcar. La reforma dels carrers apuntats implicarà la desaparició de places d’aparcament de vehicles.

El Pla Integral de la Part Baixa té un apèndix en un altre projecte municipal com és l’Illa Corsini. En aquest sentit, Carme Puig va apuntar que aquest incideixen en els carrers Apodaca, Unió i Gasòmetre, i en la Mitja Lluna. La presidenta de l’entitat va dir que «Apodaca va ser un carrer important de Tarragona que ara està mort i s’ha de fer el que sigui perquè recuperi la vitalitat que va tenir en el passat».

Altres projectes pendents

La responsable de l’associació de veïns va indicar que confia en el fet que «el Pla Integral de la Part Baixa comenci a ser una realitat a inicis de l’any vinent, perquè entenem que la pandèmia de la COVID-19 ho ha paralitzat tot». En la reunió telemàtica amb el responsable de l’urbanisme municipal «també vam plantejar qüestions que fa temps que reivindiquem, com l’augment de la seguretat», va remarcar, Puig, quiva dir que el govern municipal «ens està escoltant».

Per altra banda, la presidenta de l’associació va comentar que també està a favor d’altres iniciatives que s’han plantejat des del’Ajuntament, com la conversió del carrer Reial d’única direcció per als vehicles i utilitzar en el sentit contrari del que s’elimini el carrer de Mar». «Estem a favor si es fa una bona reordenació».

Aquest projecte és a un període de temps més llarg, entre altres qüestions perquè en la futura ampliació del carrer de Mar «estan implicades altres administracions». En el futur, aquest espai podria convertir-se en l’anomenada Rambla de Mar, que sorgiria a partir de guanyar espai als terrenys utilitzats pel ferrocarril i que discorren en paral·lel al citat carrer.

tracking