Diari Més

Tarragona és l'unica ciutat de la zona que obliga a tancar les terrasses de bar a les onze de la nit

Tot i que el Ministeri de Sanitat diu que han de tancar segons la seva llicència, tal com fa la resta d’ajuntaments, la regidora Paula Varas imposa aquest horari tan restringit

Els establiments de Tarragona han de recollir taules i cadires a les 23 h., tot i que l'Estat espanyol permet fer-ho a l'hora habitual.

Tarragona és l'unica ciutat de la zona que obliga a tancar les terrasses de bar a les onze de la nitGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona és l’única de les diverses consultades per aquesta redacció que ha decidit limitar l’horari de terrassa als establiments. A Tarragona, els bars i restaurants han de recollir taules i cadires a les 23 hores, mentre que els negocis de Reus, Salou, Cambrils, Altafulla, Torredembarra i el Vendrell, entre altres, poden servir a l’aire lliure fins a l’hora que marca a la seva llicència, que en cap de setmana acostuma a rondar entre les 2 i les 2.30 hores de la matinada.

No obstant això, la regidora de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, diu que «els decrets de l’Estat d’Alarma assenyalen que els desplaçaments estan controlats i restringeixen la mobilitat, la qual només està permesa fins a les 23 hores. Per aquest motiu, adeqüem el permís de les terrasses a la normativa vigent».

Segons la Subdelegació del govern espanyol, però, no hi ha cap decret que limiti l’horari d’obertura de terrasses de bars i restaurants i el Ministeri de Sanitat apunta a Diari Més que aquest dependrà del que s’indiqui a la llicència de cada establiment. En aquest sentit, el que queda sotmès al límit horari de les 23 hores és sortir a passejar o a fer qualsevol activitat, ja que les trobades entre amics i familiars també es poden dur a terme a qualsevol hora del dia sense cap mena de restricció.

Segons el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHCT), Javier Escribano, «Varas demostra un desconeixement gravíssim». «De Domini Públic depenen centenars d’establiments i milers de famílies», recorda Escribano, que lamenta que amb aquesta limitació horària a les nits s’està «eliminant el servei de sopars». El president de l’associació entén que «si la gent surt a córrer a les 20 hores, arriba a casa a les 21 hores, i entre que es dutxa i s’arregla ja no li surt a compte anar a sopar fora perquè a les 23 hores els establiments han de tancar». Escribano diu també que «aquestes restriccions només les fa l’Ajuntament de Tarragona i no tenen cap sentit. Varas té potestat per imposar aquests límits però que no s’excusi en autoritats sanitàries ni en l’Estat d’Alarma perquè no hi ha cap normativa que ho marqui així» i, afegeix, en definitiva, que «el que demanem, de poder obrir fins més tard, ens ho permeten les autoritats sanitàries».

La regidora d’ERC explica que el consistori ha rebut fins a 191 sol·licituds d’ampliació de l’espai de terrassa però assegura que molts establiments encara no han rebut resposta per culpa d’un «problema al sistema informàtic de l’Ajuntament». Escribano recorda que el consistori es va comprometre a donar resposta a les demandes dels establiments en 3 dies i n’hi ha que fa 12 dies que esperen. Finalment, el president de l’associació reconeix que els hostalers de la ciutat només han rebut l’ajuda, a nivell d’administracions, de l’Ajuntament de Tarragona, concretament de les regidories de Turisme i Comerç, que «ens han facilitat molt les coses».

A Reus, segons fonts del consistori, els bars tenen els seus horaris de terrassa específics, els quals en cap cas estan limitats. Poden obrir, doncs, fins a la 1 de la matinada de diumenge a dimecres i, de dijous a dissabte i vigílies de festa fins a les 2 hores. A més, l’Ajuntament assegura que ha rebut un total de 45 sol·licituds d’ampliació que s’estan tramitant i avancen que no se’n rebutjarà cap.

Cambrils, per la seva banda, tampoc restringeix els horaris d’obertura de terrassa de bars i restaurants i són els mateixos que atorga la seva llicència en cada cas. S’han desplegat inspectors que han assessorat els bars i restaurant que han obert portes amb la posada en marxa de la primera fase per orientar-los sobre com ocupar l’espai públic. En el cas que aquests vulguin ampliar la superfícies, se’ls ha instat a sol·licitar-ho per escrit a l’Ajuntament. A més, durant el cap de setmana, el dispositiu format pels Serveis d’Inspecció Municipal de Salut i de Via Pública i comandaments i agents de la Policia Local, han realitzat un total de 49 inspeccions amb l’objectiu de garantir l’aplicació de mesures preventives.

De la mateixa manera, a Vila-seca els establiments mantenen els horaris que marca l’ordenança municipal de tancar a les 12 hores entre setmana i a la 1 els cap de setmana. Per la seva banda, els bars i restaurants de Salou poden obrir la seva terrassa des de les 6 del matí fins a les 3 de la matinada, l’horari habitual, sense cap mena de limitació relacionada amb l’Estat d’Alarma a causa de la pandèmia del coronavirus.

A Torredembarra també s’ha mantingut el permís de terrassa fins a l’hora que marca la llicència, de diumenge a dijous fins a les 2 hores i divendres, dissabtes i vigílies de festiu fins a les 2.30 de la matinada. A més, l’ajuntament assegura que 4 establiments han demanat ampliar la seva terrassa i un que no en tenia ha demanat poder disposar-ne. Les sol·licituds estan en tramitació i pendents de resolució.

Segons la regidora de Comerç i Turisme d’Altafulla, Natàlia Sanz, els bars i restaurants de la població del Baix Gaià també poden servir a la terrassa fins a l’hora que s’indica en la seva llicència, fins a les 00.30 entre setmana i fins a la 1.30 en cap de setmana, amb una hora addicional en temporada d’estiu. L’Ajuntament del Vendrell, per la seva banda, tampoc ha posat cap mena de restricció als establiments, que poden tancar a l’hora de sempre.

tracking