Diari Més

Patrimoni

Tarragona celebra un Dia Internacional dels Museus atípic

L’Ajuntament reobre tres monuments romans

Imatge retrospectiva d'una exposició a la seu del MNAT abans de tancar per a realitzar obres.

Ricomà genera una polèmica per una confusió amb la política de museusCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona celebra el Dia Internacional dels Museus més atípic avui dilluns. La pandèmia per coronavirus ha modificat les propostes dels diferents centres museístics i monumentals de la ciutat. L’Ajuntament de Tarragona procedirà a la reobertura del Passeig Arqueològic, el Fòrum de la Colònia i l’esplanada superior de l’Amfiteatre, mentre que el Museu d’Art Modern (MAMT) i el Museu Nacional Arqueològic (MNAT) ofereixen activitats telemàtiques.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha comentat que «el visitant podrà estar segur que es compleixen tots els protocols de seguretat i sanitaris, així com d’aforament dels espais, segons indiquen les condicions de la Fase 1 en monuments i recintes històrics». L’entrada als tres espais monumentals de la ciutat serà gratuïta fins al pròxim dia 31 de maig. Els recintes obriran al públic entre dos quarts de nou del matí i dos quarts de tres de la tarda amb una ocupació màxima d’un terç de l’aforament per garantir la seguretat de les persones que hi accedeixin.

Per la seva banda, el Museu d’Art Modern de la Diputació ofereix diverses propostes virtuals tant per gaudir en família com per a persones adultes. Així, sota el lema Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió, entre altres iniciatives el MNAT proposa acostar-se a les cases dels ciutadans el Tapís de Tarragona, de Joan Miró; desxifrar els enigmes del museu amb un joc d’escapisme i participar en els concursos Museum Quiz en què col·laboren diversos museus catalans. Les activitats es poden consultar a la web https://www.dipta.cat/mamtpedagogic/dia-internacional-dels-museus-2020. A causa de la COVID-19, l’edició del Dia Internacional dels Museus es fa a porta tancada però per a contrarestar aquesta mesura obren finestres digitals per tal de poder continuar oferint el patrimoni museístic a través de la pantalla dels ordinadors o dispositius mòbils.

El Museu Nacional Arqueològic ofereix, entre altres opcions, l’activitat Finestres Obertes en Línia, al canal Youtube de patrimoni.gencat. A través d’una píndola audiovisual a càrrec de la directora del museu, Mònica Borrell, els participants descobriran l’exposició Tarraco/MNAT en clau de gènere.

Avui dilluns les visites virtuals es faran a les 17 hores i incidirà en la Necròpolis Paleocristiana, amb la participació de l’arqueòloga Ester Ramón, técnica del MNAT.

tracking