Diari Més

Vergés: «Sabíem que el punt que prenia més risc de la fase 1 era l'obertura de terrasses»

La consellera de Salut diu que «és difícil seguir les recomanacions en àmbits de relaxacions» i que és fins i tot «normal» el que està succeint

Bona afluència de tarragonins en les terrasses dels bars que van obrir.

Primeres cerveses a les terrasses de Tarragona i alegria a les botigues de ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha fet balanç de la fase 1 de la desescalada que està duent a terme el Camp de Tarragona i, com no podia ser d'una altra manera, les terrasses han estat un dels punts que s'han tractat. La consellera de Salut, AlbaVergés, ha admès que «sabíem que el que prenia més risc de la fase 1 era l'obertura de terrasses», tot i això, no s'ha mostrat preocupada pel fet que, en alguns establiments, no es respecti la distància recomanada de 2 metres i això pugui generar un rebrot important. «En les primeres sortides dels nens, no hem vist un canvi molt important i això és una molt bona notícia, tot i que també se sortia d'una manera diferent», ha argumentatVergés, qui ha afegit que «no ens fa por tenir més positius si aquests no comprometen el sistema sanitari, i sembla que de moment no ho estan fent». Tot i això, ha avisat que «si veiem que el volum és important o té un comportament d'epidèmia com l'inicial, hauríem d'actuar».

Sobre com controlar que es respecti la distància a les terrasses dels diferents establiments, més enllà de les possibles sancions per part del consistori, la consellera de Salut ha assenyalat que «la societat ha de fer seus els espais de desconfinament, en els àmbits de relaxació sempre costa més respectar les distàncies, perquè és diferent d'anar a fer la compra, i és, fins i tot, normal», i ha afegit que «el més important és intentar entre tots prendre consciència, que les mesures són importants per les persones més vulnerables. No és una qüestió única de la salut pròpia, és qüestió de solidaritzar-nos».

En aquesta línia, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris ha cridat a la ciutadania a «fer les coses bé» i ha remarcat que «tenir un comportament responsable i l'esforç immens del sistema sanitari ens ha portat a la fase 1». Peris ha encoratjat a la ciutadania del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre a «mantenir l'alerta, no ens podem relaxar».

Quatre multes a establiments en les darreres 24 hores

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha detallat que «la Guàrdia Urbana va posar ahir quatre sancions a establiments que no respectaven les mesures de seguretat», però ha celebrat que «hem corregit la situació de manera ràpida, ara ja no es veu tanta gent a les terrasses com el primer dia, i els que hi són acostumen a respectar la distància». A més, ha dit que «no podem posar un policia a cada terrassa, i tampoc és la solució», i ha afegit que «aquí entra la responsabilitat de cadascú, i nosaltres creiem en la responsabilitat de la ciutadania».

El batlle també ha recordat que «per passar a la fase 2, és important que tothom sàpiga que depèn de la gestió de cadascú, tots volem fer-ho. Per dues raons, per no sotmetre el cos sanitari, i perquè volem tornar a la normalitat i activar l'economia. Una normalitat que alcalde i consellera de Salut han coincidit en dir que haurà de ser convivint amb el virus, sense que aquest afecti de manera «especial» i de mica en mica anar recobrant activitats, vida social i economia».

tracking