Diari Més

Salut

Salut ha fet 330 proves PCR al Camp de Tarragona en fase 1 i ha detectat tres positius

Respecte a la immunitat de l’1,6% de la demarcació la consellera de Salut diu que «no podem estar tranquils amb unes xifres tant baixes»

Una infermera fent una prova PCR a una pacient al CAP de Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona, en el primer dia de la fase 1.

Els CAP de les tres regions en fase 1 comencen a fer proves PCR als pacients amb símptomesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el pas a la fase 1 de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona els CAP d'aquest indret van procedir a realitzar les proves PCR a totes aquelles persones que presentaven possibles símptomes de Covid-19. Des de dilluns fins avui, divendres, s'han realitzat un total de 330 proves PCR als diferents CAP i només s'han detectat tres positius per coronavirus. La consellera de Salut, AlbaVergès, s'ha mostrat molt satisfeta amb aquestes proves, ja que, així, «estem demostrant que podem encarar aquestes fases de desescalada detectant ràpidament els casos des de l'atenció primària», i ha afegit que «els CAPpoden fer el seguiment durant els14dies». Pel que fa als Mossos d'Esquadra, que demanaven fer-se les proves PCR abans de reincorporar-se a la feina, la consellera ha assenyalat que al Camp de Tarragona han estat 110 els agents que s'han realitzat aquests tests i que, per tant, és un assumpte que «ja està saldat», però cal «seguir donant-li continuïtat».

Preguntada per les residències, la consellera de Salut ha assenyalat que «ha estat un dels àmbits més greus», perquè «a partir de la tercera o quarta setmana de març van anar creixent molt les urgències del país, cada dia hi havia més ingressos a UCI i no podíem donar altes». També ha recordat que una de les primeres residències intervingudes per la Generalitat va ser del Camp de Tarragona, en referència a la residènciaNostrallardels Pallaresos, i s'ha mostrat satisfeta de l'evolució que està tenint ara la situació a totes les residències, amb el focus controlat amb proves PCR.

Respecte a la immunitat de l'1,6% de la demarcació de Tarragona,Vergèsha indicat que «ja vèiem en el seguiment i comportament de l'epidèmia que era baixa, això no vol dir que hi hagi més risc o rebrots, no ho sabem amb certesa, vol dir que la immunitat és molt baixa, és un contrasentit, perquè no volem que la gent s'infecti, però no podem estar tranquils amb unes xifres tan baixes».

Finalment, ha recordat que hi ha poblacions del Camp de Tarragona que encara es trobaven en fase 0, perquè pertanyien a una altra regió sanitària i ha avançat que «els municipis de la Conca de Barberà que encara es troben en fase 0, passaran a la fase 1 amb la Regió Central de Catalunya».

tracking