Diari Més

Urbanisme

Els promotors defensen que no hi ha motius per aturar Mas d'en Sorder

Reiteren que disposa dels informes favorables després de conèixer un pas més del govern de Tarragona per aturar el projecte

El govern suspendrà les llicències de Mas d'en Sorder per modificar el POUM per aturar el projecte.

Els promotors defensen que no hi ha motius per aturar Mas d'en SorderGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Essentia Costa Daurada, el grup promotor del projecte urbanístic de Mas d’en Sorder, reitera que disposen de tots els informes favorables per tirar endavant el Pla Parcial Urbanístic 43. Ho fan en un comunicat després de conèixer que l’Ajuntament de Tarragona té previst suspendre les llicències del projecte almenys durant un any per tal de disposar del temps suficient per dur a terme la modificació del POUM que permeti eliminar el pla parcial. En aquest sentit, defensen que «no existeix causa que justifiqui les intencions de l’Ajuntament de Tarragona amb relació al projecte PP-43 Mas d’en Sorder que, en cas que es dugui a terme, suposaran un greu perjudici a la propietat, a l’economia de la ciutat i als interessos generals»

L’equip de govern, format per ERC i En Comú Podem, compta amb el suport de la CUP i de Junts per Tarragona per frenar el projecte urbanístic que preveu la construcció de 236 habitatges de luxe al costat del Golf Costa Daurada. Emparant-se en el Text Refós de la Llei d’Urbanisme, l’executiu defensa la cohesió de la ciutat, construint nous sectors en els espais buits entre el centre i els barris dispersos. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Xavier Puig, defensa que el projecte de Mas d’En Sorder s’allunya d’aquest objectiu i per això intentarà posar-se d’acord amb la resta de grups per modificar el POUM en aquesta línia. Cal recordar però que, quan el govern va retirar l’aprovació del PP-43 del plenari del 20 de febrer, va justificar-ho dient que atacava el seu objectiu d’urbanisme sostenible. Una posició diferent a la coneguda ahir.

No obstant això, Essentia Costa Daurada defensa que «el PP-43 es basa en el POUM aprovat el 2013, redactat i aprovat per ERC al govern i que compleix amb totes les ràtios mediambientals amb aspectes nous com la reutilització d’aigües, alhora que preveu la utilització d’energies alternatives i renovables». Tot això, després que l’Ajuntament aprovés definitivament el projecte de Mas d’en Sorder «per silenci administratiu», aprovació que els promotors van justificar assegurant que el consistori no podia demostrar que el projecte no comptés amb els informes favorables per tirar endavant.

Essentia Costa Daurada destaca també que el mateix Puig va dir, en el seu moment, que es tracta d’un projecte «impecable» i lamenta que «amb les seves afirmacions el regidor d’Urbanisme desacredita els informes tècnics del seu propi Ajuntament i dels organismes competents en matèria de medi ambient i urbanisme de la Generalitat de Catalunya». En aquest sentit, els promotors consideren que Mas d’en Sorder no es pot considerar un projecte «poc sostenible», ja que defensen que els informes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat «valoren positivament la sostenibilitat del projecte, així com la connectivitat biològica entre els diferents àmbits del Pla Parcial i les àrees confrontants, que afavoreixen l’establiment i protecció de fauna i flora autòctones, alhora que es destaca la reducció a la mínima expressió, de l’àmbit edificable i la seva l’edificabilitat». En resum, defensen que els informes tècnics «deixen sense argument que una hipotètica modificació del Pla sigui deguda a qüestions de sostenibilitat mediambiental».

En el comunicat, els promotors lamenten també que no han rebut informació oficial per part del consistori i que han conegut les seves intencions a través de la premsa. A més, asseguren que encara estan a l’espera d’una reunió que s’havia de celebrar el 23 de març. Com que l’Estat d’Alarma no ho va permetre, se’ls va comunicar que la reunió seria via telefònica, però critiquen que tres mesos després d’haver-la sol·licitat encara no s’ha celebrat. Essentia Costa Daurada considera que aquest fet és «col·locar a l’administrat en una posició d’indefensió i menyspreu que no pot estar justificada en una institució que pretengui ser transparent i democràtica».

El comunicat acaba indicant que «a partir del moment en què rebem comunicació oficial de la voluntat del govern, prendrem les decisions que correspongui en defensa del projecte que, objectivament, genera valor afegit a la ciutat alhora que aporta riquesa i ocupació».

tracking