Diari Més

Espimsa i marxants de Corsini no es posen d'acord per reobrir el mercadet

Dídac Nadal proposa unes mesures que no convencen els professionals i diu que «presentin alternatives» i que «l’última paraula la tenen ells»

Tot fa pensar que la plaça Corsini trigarà a tornar a albergar el mercadet dels dimarts i dijous.

Espimsa i marxants de Corsini no es posen d'acord per reobrir el mercadetGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Espimsa i els marxants del mercadet de Corsini i carrers dels voltants no han arribat a cap acord que permeti la seva reobertura en les pròximes setmanes. Les propostes que el president de l’empresa municipal, Dídac Nadal, ha fet arribar als comerciants no agraden a aquest col·lectiu, com va manifestar Juan Benítez, president de Marxants TGN.

Nadal va explicar a aquesta redacció que «estem en disposició d’obrir el mercadet, però cal tenir present que ens trobem en un marc restrictiu a causa del decret d’alarma». El president d’Espimsa va comentar que són poques les alternatives, tenint en compte les mesures de seguretat que s’haurien d’aplicar. Els marxants no estan d’acord amb l’opció d’ubicar a Corsini i els voltants un 25 per cent de les parades al dia «fins a multiplicar per quatre», va dir Nadal. El president de l’empresa municipal va apuntar que «els vaig comentar que per poder estar en aquest emplaçament s’hauria de reduir el nombre de parades per mesures de seguretat». La resposta que Benítez va donar ahir va ser que la mesura no és acceptable perquè «volem estar totes les parades a l’hora i, a més, si un dia plou aquest 25 per cent de marxants perdrien el dia i no podrien recuperar-lo fins passats quatre mercadets».

Nadal va recordar que «dos dies després del decret d’alarma em vaig reunir amb els marxants i ja els vaig dir que només podrien estar a Corsini si es dividien en quatre grups –muntar la parada un dia cada dues setmanes– o buscar una nova ubicació on poguessin estar tots junts, però que aquesta no podia ser la Rambla Nova, també per motius de seguretat, ja que s’ha de garantir la distància social».

Nadal va proposar com a espais alternatius a Corsini el Parc de la Quinta de Sant Rafael, un solar municipal de les gavarres o l’espai que va quedar alliberat de l’autovia de circumval·lació a l’altura de les instal·lacions del Nàstic. «Són ells qui han de fer les propostes a Espimsa», va remarcar el seu president. «Nosaltres som rigorosos i també els demanem com s’ho faran per desinfectar la roba que es provin els clients», va apuntar.

En aquest context, Benítez va comentar que «portar-nos al Parc de la Quinta de Sant Rafael, que és de terra, és propi del segle passat i nosaltres demanem quedar-nos a Corsini i que s’ampliï l’espai en aquesta zona o, com a alternativa, un combinat entre Corsini i la Rambla Nova». «Ens demanen deixar passadissos de sis metres d’ample i, en aquest sentit, ens sentim discriminats perquè no succeeix el mateix en els supermercats o en les botigues petites», va exposar Benítez. A més, va apuntar que «el nostre sector sempre ha estat discriminat, quan dona vida a la ciutat i atrau turisme».

Per altra banda, Benítez va recordar que «demanem a Espimsa que no ens cobri fins a finals d’any i no només sis mesos que, a més, han començat a comptar des de l’inici del decret d’alarma: en ajuntaments com Salou i Cambrils el cost és zero». Benítez va dir que molts paradistes s’han descapitalitzat. Va explicar que, en el seu cas, «pago a Espimsa 1.426 euros al trimestre per dos matins a la setmana i això, avui, és insostenible».

tracking