Diari Més

Cher canta amb accent tarragoní

La tarragonina Maria Moss és la ‘coach’ vocal i de pronunciació de Cher a la cançó solidària ‘Chiquitita’

Maria Moss és cantant, compositora i ballarina.

Cher canta amb accent tarragoníCedida / AMOROSO FILMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant nord-americana Cher ha publicat aquest mes de maig una versió del famós single Chiquitita d’ABBA. És la primera vegada que l’artista canta en castellà, i ho ha fet per una bona causa: tots els beneficis de la cançó es destinaran a Unicef per a la lluita contra la COVID-19.

En aquesta aventura, Cher ha comptat amb la col·laboració de l’artista tarragonina Maria Moss, qui ha fet les funcions de coach vocal i de pronunciació de la popular cantant. Totes dues van coincidir a Londres, ciutat de residència de la catalana. La Maria Moss es preparava per al llançament del seu nou single, Gold, mentre que Cher era Londres per la seva gira europea. Totes dues van estat treballant uns dies a l’estudi, però van acabar la cançó per internet. «Cher i en Mark Taylor [el seu productor] són molt amigables i treballen molt perquè el resultat sigui òptim. Cher no sap parlar castellà i mai havia gravat o cantat res en aquest idioma. Jo estic molt contenta amb el resultat i l’admiro molt. El resultat és magnífic», explica Moss. La jove artista tarragonina, que també va gravar alguns dels cors de la cançó, afegia que «des que era molt petita, Cher i el seu productor Mark Taylor, que ha produït Believe, Strong Enough i l’àlbum Dancing Queen de Cher, han estat els meus ídols. Així que quan vaig tenir l’oportunitat de treballar amb ells, no m’ho vaig pensar dues vegades. Ens vam avenir molt bé des del primer moment».

Maria Moss és una cantant, compositora i ballarina nascuda a Tarragona que mescla el pop amb l’R&B i el soul a més d’influències llatines i hispàniques. El seu darrer single, Gold, es va publicar el novembre passat, i el va escriure mentre lluitava contra la depressió i l’ansietat. Tot i residir habitualment a Londres, es va traslladar durant unes setmanes a Tarragona, on va agafar forces i va escriure aquesta cançó inspirada en la seva història, amb la voluntat de transmetre energia positiva i força per superar obstacles. El tema compta amb la producció de Jamie Sellers (compositor i productor discogràfic amb un disc de platí) i ha estat masteritzat per Pete Maher (Katy Perry, The Rolling Stones, Kelly Clarkson, U2).

En paral·lel, la Maria Moss escriu cançons per a altres artistes i productors, tradueix cançons al castellà i dirigeix altres artistes com a coach ajudant-los durant el procés de gravació. I, tot plegat, ho combina amb tallers de música a les unitats de Pediatria i d’Alta dependència del Chelsea and Westminster Hospital i St. Mary’s Hospital. La darrera cançó de Maria Moss, Viva La Vida, una col·laboració amb el productor i artista italià Marco Dalla Villa, té més de 85 mil reproduccions a Spotify.

«Les sessions musicals que feia per nens als hospitals s’han cancel·lat, però espero que tant Chiquitita com Gold ajudin a il·luminar una mica els dies a la gent», ha assegurat.

tracking