Diari Més

L'AEHTC denuncia que alguns bars incompleixen les mesures legals

L’associació reclama que se senyalitzin les terrasses i més control de la Guàrdia Urbana

La plaça de la Font deserta, sense les terrasses dels bars i restaurants que van haver de tancar.

«Un 90% dels bars i restaurants de Tarragona hauran de fer un ERTO»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No tots els bars de Tarragona que dilluns passat van muntar la seva terrassa al carrer van complir la normativa ni les mesures de seguretat. Així ho van assegurar ahir dimarts tant el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, com el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Tarragona Ciutat (AEHTC), Javier Escribano, qui es va mostrar molt crític amb el comportament d’alguns professionals i va demanar que es delimitin les terrasses per evitar abusos.

L’Ajuntament va fer una valoració «positiva» de l’obertura de terrasses, però també va dir que hi ha factors que poden millorar. Castaño va manifestar que «els establiments hostalers han guardat les distàncies que estableixen les diferents normatives i per això entenem que, en general, podem estar satisfets». No obstant això, el regidor de Seguretat Ciutadana va apuntar que va «constatar que en alguns establiments, això no s’ha complert i per tant estarem molt atents per fer els requeriments necessaris perquè es faci».

Castaño va assegurar que «hi ha instruccions a Protecció Civil i Guàrdia Urbana per fer complir aquestes normes per mantenir la seguretat de la població i estarem molt atents a com es desenvolupin aquestes instruccions els pròxims dies».

«Ha de prevaldre la seguretat»

Javier Escribado va declarar a aquesta redacció «hi ha bons i dolents professionals, i dilluns alguns no van complir respectar les distàncies de seguretat, van posar més taules de les que els corresponien i, fins i tot, van ocupar espai destinat a terrassa d’altres establiments que van optar per no posar-la». El representant dels hostalers de Tarragona va dir que «només un vint per cent dels bars amb terrassa la van posar i molts sí que van respectar la normativa».

Escribano demana a l’Ajuntament que «senyalitzi totes les terrasses de la ciutat perquè, d’aquesta manera, el ciutadà sabrà quin bar compleix o no les mesures de seguretat i quin és l’espai que pot disposar cada establiment». Escribano va dir que «estem a favor de què se sancioni a qui no segueixi les normes». A més, va reclamar «controls per part de la Guàrdia Urbana». En aquest context, el president de l’AEHTC va recordar que l’entitat demana «la creació per part de l’Ajuntament d’un grup específic de persones que faci un seguiment del bon ús de l’espai públic». «Ara hi ha cert descontrol», va dir Escribano, qui es va mostrar partidari de «treure la terrassa a qui no tingui en compte les mesures de seguretat».

Terrasses a la calçada

L’Ajuntament estudia una proposta que l’AEHTC li va plantejar en una reunió el passat divendres, consistent en poder ubicar terrasses en la calçada de carrers, la qual cosa implicarà el seu tancament a la circulació de vehicles. Escribano va dir que «la trobada va ser satisfactòria» i va apuntar que professionals de carrers com Governador González, la Nau o Sant Pere volen agafar-se a aquesta iniciativa. Les persones interessades «disposen fins a la setmana vinent per presentar la seva proposta», va dir Escribano, qui va recordar que «la darrera decisió la tindrà l’Ajuntament, ja que s’ha de tallar la circulació durant unes hores». Per altra banda, va comentar que per ampliar una terrassa, «primer s’ha de demanar autorització amb tres dies d’antelació».

tracking