Diari Més

Juárez denuncia per negligència la residència on va morir la mare

El tarragoní anuncia la creació d’una plataforma estatal d’afectats

Imatge d'Ángel Juárez, president de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i de la Fundació Mare Terra.

Juárez denuncia per negligència la residència on va morir la mareCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ángel Juárez, president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) i de la Fundació Mare Terra, ha anunciat que ha denunciat la Residència del Clot, de Barcelona, on fa dues setmanes va morir la seva mare, i ha informat de la pròxima creació d’una plataforma d’àmbit estatal «que defensarà a totes les persones que han estat víctimes del coronavirus». Juárez ha explicat a aquesta redacció que la denuncia contra la residència geriàtrica barcelonina, on estava ingressada la seva mare, «serà per negligència». Entre altres qüestions, Juárez ha avançat que «es va produir la baixa del metge per coronavirus, que era l’únic que hi havia i, si alguna persona es posava malalta, trucaven al CAP de la zona». El president de la CET ha dit que «és la meva paraula contra la de la directora de la residència».

«Cal defensar les víctimes»

A banda del seu cas particular, Juárez també s'ha referit a la pròxima creació d’una plataforma d’àmbit estatal «per defensar jurídicament les víctimes del coronavirus, no només de les que hi ha hagut a les residències de gent gran sinó de totes les persones que es considerin afectades». El passat dilluns Juárez va participar en una reunió en la qual van intervenir entitats de l’Estat, amb l’objectiu de crear una plataforma en defensa dels afectats. El president de la CET ha indicat que la seva constitució formal «s’anunciarà en els pròxims dies i serà una bomba». Juárez ha apuntat el seu nom com el del possible portaveu de la plataforma.

El màxim responsable de la CET ha apuntat que «és necessari que es revisin totes les residències de gent gran i cal defensar les víctimes de la pandèmia». Juárez ha apuntat que la mesura «no va contra els treballadors». Les persones interessades «podran informar-se en una pàgina web que s’obrirà pròximament i tindran assistència legal de forma gratuïta».

tracking