Diari Més

Societat

Proposen «fer km» en suport a les persones amb epilèpsia i combatre l'«estigma» social

Creen un dorsal i demanen enviar la fotografia per un vídeo col·lectiu que publicaran a les xarxes el 24 de maig

El dorsal de la iniciativa en suport a les persones amb epilèpsia.

Proposen «fer km» en suport a les persones amb epilèpsia i combatre l'«estigma» socialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un col·lectiu de Tarragona ha posat en marxa una iniciativa en suport a les persones que tenen epilèpsia. Proposen «fer km», ja sigui caminant, corrent o en bici, i posar-se un dorsal que enviaran prèviament als participants de forma gratuïta. Seguidament, hauran d'enviar una fotografia amb els km que han fet i amb tot el material que rebin faran un vídeo que penjaran a les xarxes socials el pròxim 24 de maig, coincidint amb el Dia de l'Epilèpsia. En David, que és un dels impulsors, explica a l'ACN que amb aquesta acció volen «visualitzar i normalitzar» una malaltia que encara «esta mal vista» i té encara una «estigma social» perquè es confon amb d'altres problemes psíquics. En molts casos, afegeix, la persona pot fer vida normal.

La iniciativa va començar a Tarragona i volen que arribi al màxim de llocs possible. A través del compte que tenen a Instagram, Sijopuctutambé.epilep, expliquen que han rebut suports d'altres associacions d'Espanya, Catalunya i també de Panamà, Xile i Regne Unit. «Va començar petita però s'està fent una mica més gran», diu en David que és un dels impulsors. I afegeix que es tracta també de demostrar que els epilèptics «també poden fer coses» i que tothom ha de poder «seguir els somnis i posar-se reptes a la vida».

Conscients de la crisi sanitària actual, proposen que els km també poden ser simbòlics i fer-los des de dins de casa confinats si no es pot sortir a fora. El correu per participar-hi és sijopuctutambe.epilep@gmail.com

tracking