Diari Més

Comerç

Tanca Vins i Licors Jové, una botiga amb gairebé 30 anys a la Part Alta de Tarragona

L’empresa, que està venent més aquests dies, continua oberta al seu local de l’avinguda Catalunya

El local, ja tancat, es troba al carrer Major de Tarragona.

Tanca Vins i Licors Jové, una botiga amb gairebé 30 anys a la Part Alta de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou comerç tanca a la Part Alta de Tarragona. Dilluns, el local de Vins i Licors Jové, al carrer Major, ja no va obrir i, d’aquesta manera, el barri perd un dels seus referents comercials en la venda de vins al detall. El tancament no té una relació directa amb la crisi derivada del coronavirus, segons apunta el propietari, Joan Jové: «La situació hi ha ajudat, ho hem avançat», destaca Jové, que disposa d’un altre local que manté obert a l’avinguda Catalunya.

De fet, segons explica, aquests dies de confinament –que permet obrir a comerços com el seu– està fins i tot «venent més» de l’habitual. «El consum s’està fent a casa», afirma, alhora que afegeix que darrerament han potenciat el servei a domicili.

Vins i Licors Jové va obrir el 1983. Després de gairebé 30 anys al barri, ha viscut tota mena de canvis tant en el sector del comerç com en el tipus de clients que s’apropaven a la botiga. En aquest sentit, nega que s’hagi vist afectat per la venda online, com sí que ha estat el cas de les sabateries, tèxtil, etc. «La gent vol que l’assessorin» sobre quin és el vi més adequat al que està buscant. Tampoc no l’ha afectat, assegura, el tancament de bars i restaurants, uns negocis que tenen una presència important al barri. Sí que es mostra preocupat pels cellers, que malgrat l’increment de vendes en botigues i supermercats això representa, diu, «un 10% de les vendes» dels productors.

Abans de la «reestructuració del negoci» que ha comportat el tancament del local del carrer Major, Jové ha vist canvis també en l’origen del turisme i la seva capacitat adquisitiva. «Abans venien molts italians i francesos, dels càmpings», explica, «no és el mateix turista».

«Han estat molts anys aquí i estic molt content», però destaca que les perspectives «no gaire bones» que ja des d’abans de la crisi referents al turisme s’estaven difonent ha impulsat la decisió de tancar. «És un cúmul de circumstàncies», adverteix aquest comerciant, que a partir d’ara centralitza la venda des del número 26 de l’avinguda Catalunya.

Tot i que no és el cas de Licors i Vins Jové, altres negocis de la Part Alta es poden veure abocats al tancament després de gairebé dos mesos de confinament i amb la prohibició de venda al públic per a molts d’ells.

tracking