Diari Més

Educació

Aprendre a fer de mestres des de casa

Estudiants d’Educació Infantil de la URV ofereixen recursos educatius per a famílies a través d’un blog

El grup d'estudiants que treballen en el blog per a famílies.

Aprendre a fer de mestres des de casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Olga Garcia, Núria Gispert i Anna Torné són tres alumnes de Doble Titulació d’Educació Infantil i Primària amb menció en Anglès de la URV que, durant el primer trimestre d’aquest any, havien de fer pràctiques en escoles d’Educació infantil. A causa del confinament, aquest treball es va veure estroncat, motiu pel qual la universitat els va proposar substituir aquelles pràctiques per activitats virtuals adreçades als infants d’entre 3 i 6 anys.

Les tres joves van decidir entomar l’encàrrec donant un pas més, i des de la setmana passada estan publicant aquestes activitats al blog Aprenem jugant a casa. Allà, les famílies hi poden trobar recursos educatius que es presenten en forma de jocs, adaptats a diferents nivells i edats. «El joc, sobretot en edats molt primerenques, és un recurs d’aprenentatge molt potent», detalla Olga Garcia. És per això que les estudiants van decidir basar-se en la gamificació, que els va permetre dissenyar experiències d’aprenentatge perquè fossin viscudes com un joc. El que es busca, explica l’Olga, és que «l’aprenentatge sigui significatiu i divertit per al nen, de tal manera que no el vegi com un contingut buit i no senti que no sap què està aprenent».

Així, entre les activitats proposades hi ha per exemple un scape room sobre el coronavirus, en el qual els nens han d’anar superant reptes i missions per aconseguir trobar la cura contra la malaltia. Aquest joc, expliquen les seves creadores, està pensat perquè els infants se sentin motivats a resoldre les activitats que se’ls van proposant, alhora que es consciencien sobre la situació que estan vivint.

El projecte, que va arrencar de la mà de les tres estudiants, s’ha anat fent gran, i ara ja en formen part un total de dotze alumnes del curs. Des que el van posar en marxa han rebut més de dues mil visites, amb la sorpresa afegida que els han visitat persones de fora de les nostres fronteres: «hem vist que han entrat al blog més de cinquanta usuaris dels Estats Units, més de cent trenta d’Irlanda, i uns tants altres de països com França, Bèlgica i Ucraïna», explica l’Olga. Vist l’èxit i el feedback que els està arribant, aquest grup de futures educadores ja ha decidit que, un cop s’acabi el confinament, seguiran nodrint el blog amb totes les activitats que vagin elaborant al llarg de la carrera. D’aquesta manera, assegura l’Olga, «les famílies podran tenir un espai amb activitats que estan molt preparades per al món actual, adaptades, actualitzades i innovadores». En paral·lel, la jove estudiant admet que aquesta experiència ha estat molt enriquidora perquè els ha ofert una doble via d’aprenentatge: «d’una banda, estem aprenent a ser mestres i a ensenyar d’una manera molt diferent de com ens hauríem imaginat mai. I de l’altra, estem aprenent moltíssim pel feedback que estem rebent». El blog Aprenem jugant a casa es pot consultar a través de l’enllaç https://aprenemjugantacasa.blogspot.com/

tracking