Diari Més

Estat d'Alarma

Àngels Dronda: «Ningú es quedarà sense la seva mascareta gratuïta»

Les farmàcies suporten de nou una gran afluència de clients el segon dia de repartiment i el sistema informàtic de receptes es torna a col·lapsar

Imatge del col·lapse del sistema informàtic de receptes a través del qual es donen mascaretes i es venen medicaments.

Àngels Dronda: «Ningú es quedarà sense la seva mascareta gratuïta»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No ho entenc, però avui ha continuat l’afluència massiva de gent a les farmàcies per adquirir la mascareta», lamenta Àngels Dronda, propietària de la Farmàcia Dronda del carrer Vidal i Barraquer de Tarragona. La farmacèutica remarca que «ningú es quedarà sense la seva mascareta gratuïta». De fet, distribuir-les a través del sistema electrònic de receptes garanteix que tothom disposi de la unitat que li pertoca, però ahir, novament, es va col·lapsar davant l’allau de demandes, i molta gent va haver de marxar a casa seva sense la seva mascareta o, el que és pitjor, sense el medicament que necessitava urgentment. En el millor dels casos van acabar adquirint el producte però després de llargues cues sota la pluja.

«Crec que hi ha molta desinformació, pensen que, si no agafen la seva mascareta gratuïta aquesta setmana, es quedaran en sense», assenyala Dronda. «A més, la gent està molt irritable a causa del confinament i sents com discuteixen fora mentre fan cua, i a nosaltres també ens sap greu», afegeix la farmacèutica tarragonina. Dronda considera que aquest sistema de distribució per mitjà de la targeta sanitària fa que el repartiment sigui «més equitatiu» i «més segur, ja que va acompanyat de les instruccions dels professionals».

La farmacèutica relata que a primera hora del matí funcionava tot bé, però que cap a les 10 ha començat a fallar i «a les 12 hores, el carrer estava ple de gent fent cua, semblava la Rambla Nova abans de confinament». «Nosaltres hem intentat mantenir la calma en tot moment però la gent ha d’entendre que per una mascareta no han de trencar el confinament», reconeix Dronda, afegint que «apel·lem a la generositat i altruisme dels clients, els preguntem si realment la necessiten i tots ens diuen que sí, però és clar, no podem fer de policies».

Qui també va haver d’atendre a una gran quantitat de clients durant tot el matí va ser Pilar Miró, de la Farmàcia Miró de la Canonja. «Avui el sistema ha anat pitjor que ahir», lamentava la farmacèutica, que reconeixia que «ha estat bastant desesperant treballar així per segon dia consecutiu». Miró esperava que funcionés millor que ahir i apunta que molta gent estava descontenta. Pel que fa a la idoneïtat de la manera de distribuir les mascaretes, Miró va defensar que «és més fàcil d’entendre que et diguin que no hi ha mascaretes a què et diguin que no et poden donar res, ni mascareta ni medicaments».

La farmacèutica de la Canonja assegurava que les cues van ser permanents durant tot el matí a les portes de l’establiment i que fins i tot voluntaris de Protecció Civil advertien als clients que esperaven que el sistema no funcionava, però molts seguien esperant perquè necessitaven algun medicament.

Finalment, una treballadora de la Farmàcia Fullana del carrer Colom de Tarragona també lamentava que el sistema electrònic hagués caigut novament. «Al principi funcionava perfectament, però cap a les 12 del migdia ha tornat a col·lapsar-se», relatava la farmacèutica, que va assenyalar que molta gent va decidir marxar en veure aquella situació.

tracking