Diari Més

Estat d'Alarma

Tarragona permet aparcar en places que ara no s'utilitzen

La zona que més se’n beneficiarà serà la Part Alta, així com àrees de transport escolar

Un parell de vehicles feien càrrega i descàrrega ahir al tram de l'avinguda Catalunya afectat.

Tarragona permet aparcar en places que ara no s'utilitzenOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’inici de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Tarragona va pfer gratuïtes totes les places d’aparcament a la via pública i, ahir, el govern local va decidir habilitar com a aparcaments espais que se solen utilitzar com a càrrega i descàrrega o bé de parada per al transport escolar. La mesura afecta al tram de l’avinguda Catalunya tocant al Camp de Mart i al portal del Roser, que durant el dia és espai reservat per al transport de turistes per tal que visitin la Part Alta i el centre de la ciutat. Amb les restriccions de mobilitat, tot aquest tram ha estat més d’un mes buit i alguns veïns havien fet la proposta, a través de les xarxes socials, de donar-li un nou ús.

A banda, l’Ajuntament ha optat per afegir-hi el tram de la Rambla Vella entre el Portalet i el carrer de Sant Francesc, que normalment s’utilitza per a càrrega i descàrrega però ara que els bars i restaurants són tancats el govern de Pau Ricomà considera que no és necessari reservar-hi tant d’espai. Finalment, altres zones on els tarragonins ja poden estacionar-hi els seus vehicles tota la jornada és just al davant del col·legi Sant Pau i del col·legi l’Estonnac, que mentre duren les classes es reserva per a kiss & go per a deixar la canalla als centres.

Xavi Puig, regidor de Mobilitat, destaca que la mesura vol «fer la vida una mica més fàcil als ciutadans» després que hagin detectat que la gratuïtat de zones verdes, blaves i taronges hagi fet «acaparar» les places d’aparcament. Les persones que per feina o per anar a comprar s’han de desplaçar amb el vehicle particular pateixen «dificultats» per trobar lloc.

La mesura afecta especialment a la Part Alta, una zona que històricament ha acusat la manca de places pròximes. A banda dels trams ja habilitats, l’Ajuntament havia estudiat fins i tot la possibilitat de permetre l’aparcament a la via de l’Imperi, en un tram que ja té aquest ús en nits de cap de setmana els cotxes. Tot i això, la decisió no s’ha pres per la dificultat afegida de maniobrabilitat que això suposaria per al transport públic.

En la resta sí que es permetrà l’estacionament, com a mínim, «mentre durin les restriccions de mobilitat» imposades per l’Estat. Aquesta «flexibilització», assegura Puig, també s’està aplicant a la Guàrdia Urbana a l’hora de les sancions. «Es fa una aplicació de sentit comú adaptada al moment», afirma el regidor de Mobilitat, que reconeix que «si tu aparques en un espai de vianants i afecta a l’accessibilitat i genera un risc, o a una càrrega i descàrrega que sí que s’ha d’utilitzar, són multes que cauen pel seu propi pes», conclou.

De moment el govern municipal descarta noves mesures en aquest àmbit. Els aparcaments municipals han habilitat des de l’inici l’estacionament lliure i gratuït per al personal sanitari, però continuen cobrant al ciutadà comú. «Generaríem un problema per a aquest personal sanitari, ja que han de tindre prioritat», diu Xavi Puig.

tracking