Diari Més

Estat d'Alarma

La residència Nostrallar ja està en mans d'STS Grup

Dimecres al vespre es va signar la resolució final i des d’ahir gestiona el centre dels Pallaresos

La tercera subinspecció general de l'exèrcit als Pallaresos.

La residència Nostrallar ja està en mans d'STS GrupGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa STS Grup gestiona des d’avui la residència Nostrallar dels Pallaresos, fins ara dirigida des de la Fundació Catalana Privada de Suport a la Gent Gran, després que dimecres la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat signés la resolució per la qual es declara la intervenció en el centre residencial Nostrallar a els Pallaresos per fer front a la contingència produïda a causa de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà STS i el personal actual del centre en quedarà sota la direcció

Això significa, a la pràctica, una intervenció de la Generalitat per rellevar de les seves funcions l’actual gestora del centre. La situació de la residència està sent investigada per la Fiscalia de Tarragona davant el nombre de contagis i defuncions per la COVID-19, però STS Grup quedarà exonerada de totes les responsabilitats en què es pugui haver incorregut fins a la data de l’entrada en la gestió del centre.

De fet, a principis de setmana es va conèixer que la Fiscalia de Tarragona va incoar diligències d’investigació per la situació a Nostrallar, que a finals de la setmana passada sumava almenys 15 residents morts i 50 contagiats per la Covid-19. Les diligències es van obrir arran d’una denúncia presentada pel mateix Ajuntament dels Pallaresos. Els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació en funcions de policia judicial.

En la denúncia, el consistori expressava la seva «preocupació» per la situació al centre i es mostrava partidari que sigui intervingut. L’anterior direcció va assegurar en tot moment que «mai s’ha amagat res».

tracking