Diari Més

Educació

Els centres educatius de la Diputació de Tarragona continuen amb la formació de l'alumnat de forma virtual

S'han elaborat plans d’actuació individualitzats i personalitzats per garantir la continuïtat de les classes

Els centres han organitzat les activitats amb un horari setmanal marcat.

Els centres educatius de la Diputació de Tarragona continuen amb la formació de l'alumnat de forma virtualCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius de la Diputacióde Tarragona han reprès les classes de forma virtual amb l’objectiu de garantir que tot l’alumnat pugui completar el curs acadèmic des de casa, davant la impossibilitat de fer-ho presencialment per la pandèmia generada per la COVID-19. Per fer-ho possible, cada centre ha elaborat un Pla d’Actuaciótenint en compte les seves singularitats educatives iamb la coordinació dela Unitat de GestióAcadèmica delscentreseducatius de la Diputacióde Tarragona.

Sempre seguint instruccions del Departament d’Educació, i amb l’objectiu degarantir l’accés al’aprenentatgea tot l’alumnatsegons les seves situacions personals,els centreseducatius de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosahan elaborat plans individualitzats i personalitzats tenint en compte les possibilitats tecnològiques i de connectivitat de cada estudiant. Així mateix, s’ha dissenyat un pla per a cadadocentsegons les seves habilitats tecnològiques i el seu context personal.

Els centres han organitzat les activitats amb un horari setmanal marcat i han establert mecanismes per garantir el retorn i els comentaris de les tasques del’alumnatper part del professoratamb l’objectiu de fomentar la reflexió i l’autovaloracióen llur aprenentatge. Per tal de fer-ho possible, cada centre ha escollit els mitjans telemàtics més adients.

Degut a les particularitats dels conservatoris i les escoles de músicapel que fa a la pràctica individual d’instrument, el professorat anima a l’alumnat agravar-se mentre interpreta les seves obres, així les poden visionar posteriorment i els permet millorar aspectes musicals i posturals.A més, tambés’han organitzat classes virtuals individuals amb el professoratper aprofundir i donar suport de forma continuada.

Pel que fa als centres d’educacióespecial, principalments’estàrealitzantel seguiment i acompanyament individualitzatconstant de la salut emocional i física de l’alumnati de les famílies.A més,en determinats perfils, s’ha posat a disposicióde les famíliesi de l’alumnatdiversos recursos i materials per realitzar activitats des de casa, isempre ambl’atenciói supervisió del tutor/ao coordinador/a. L’objectiubàsic del pla d’actuaciódels centres d’educacióespecialésacompanyar a l’alumnat i a les famílies,donar continuïtat a la formacióglobal,ambaccióeducativa i terapèutica,prioritzant el treball d’hàbits i rutines i presentant tasques i activitats orientades a desenvolupar capacitats i competències bàsiques.

A les escoles d’art i disseny,el professoratha contactat amb l’alumnat mitjançant aules virtuals, ha elaborat i reprogramat contingut transversal entre les diferents unitats formatives i ha reformulat uns nous horaris per impartir les classes. També ha establert que el contacte dels docentsamb l’alumnatsiguidiari, amb una o dues sessions d’una hora o hora i mitja.Per motius d’organització, algunes assignatures de primer curs s’hanredissenyat per lliurar el contingut a través de nous projectes, i d’altres s’han reprogramat per incloure-les en el proper curs. I, pelque fa a les pràctiques que ja s’havien iniciat, es preveu que es puguin finalitzar la primera quinzena de juliol.

tracking