Diari Més

Entreteniment

El tarragoní Jose Cuadrado porta la reivindicació LGBTI als fogons de Masterchef

Va arribar fins a l'última prova de selecció de concursants pel programa

Josemola acompanyat per dues amigues a la darrera prova classificatòria.

El tarragoní Jose Cuadrado porta la reivindicació LGBTI als fogons de MasterchefCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jose Cuadrado, periodista i activista LTGBI conegut com a Josemola, va ser cridat per participar al càsting de Masterchef 8 on va aconseguir arribar fins a la final però no va superar aquesta última prova. Cuadrado va accedir a participar i ho va fer, com sempre, al costat de les seves reivindicacions.

«Des del programa van contactar amb mi per si estaria interessat en participar al càsting de Masterchef», explica Cuadrado, qui admet que«mai abans havia vist aquest programa, però després de pensar uns dies, vaig decidir acceptar». Cuadrado ha cuinat«tota la vida», però mai elaboracions com les que es poden arribar a fer en aquest programa, és per aquest motiu que, després de veure alguns episodis, va decidir que elaboraria uns plats que reivindiquessin el col·lectiu LGTBI.

Després de superar un primer tall que consistia en completar diversos qüestionaris, va arribar el moment de fer la primera prova que consistia en fer un plat en 15 minuts.«Vam haver de portar els aliments de casa i vaig decidir fer un que portés la bandera LGTBI», explica Josemola, que va fer un plat de foie acompanyat de cinc salses amb els colors de la bandera i el va anomenar LGTBI-Foie.«Amb aquest plat vaig aconseguir superar la prova i em van donar la cullera de fusta, que dona el dret a participar en la segona», diu Josemola.

A la següent prova va decidir fer un plat de cuscús, el qual va anomenar Cuscús de Mariliendre,«Mariliendre és com anomenem a les amigues que sempre acompanyen als gays», detalla Cuadrado, qui afegeix que«li vaig dir així perquè jo vaig fer el Cuscús de la meva Mariliendre, Patricia». Amb aquest plat va aconseguir, una vegada més, superar la prova i deixar constància de la seva reivindicació.

Finalment, va arribar el gran dia, la final del càsting que va ser retransmesa el passat dilluns per TVE i que Josemola no va aconseguir superar tot i portar un plat que«era estrella Michelin». Cuadrado va presentar-se amb un plat que va anomenar Semifrío de MaricaYa, que consistia en un semifred de fruita de la passió amb una base arenosa de Crumble adornat amb unes plomes de xocolata blanca. Josemola diu que aquest plat era d'«estrella Michelin» perquè dies abans el va practicar amb Nil Bono, cuiner del restaurant Deliranto de Salou que enguany va rebre una estrella Michelin.

Tot i l'elaboració del plat, Josemola no va classificar-se, tot i que va arribar a la fase final, on només concursen 50 dels 30.000 candidats que comencen el camí. Jordi Cruz, un dels xefs del programa va comentar-li queté «molt de rollo, però que reivindiqui en un altre lloc que no sigui la cuina», explica Josemola, qui puntualitza que«ho va dir de bon humor».

Així doncs, el tarragoní no va aconseguir ser un dels participants de Masterchef 8 tot i que s'emporta una gran experiència i una valoració positiva d'aquest procés perquè«els amics i la família han estat molt a sobre meu, ajudant-me i donant-me suport en tot el que necessitava, m'he sentit molt acompanyat».

El plat LGTBI-Foie amb el qual va aconseguir la cullera de fusta.

El tarragoní Jose Cuadrado porta la reivindicació LGBTI als fogons de MasterchefCedida

El Semifrío MaricaYa que va presentar a la final del càsting.

El tarragoní Jose Cuadrado porta la reivindicació LGBTI als fogons de MasterchefCedida

tracking