Diari Més

UGT i CCOO diuen que hi ha 11 casos de coronavirus a Correus a Tarragona

Les dades estatals situen l'empresa només per sota del sector sanitari pel que fa a contagiats

L'oficina de Correus de Tarragona registrava ahir llargues cues perquè entraven d'un en un.

Treballadors de Correos esclaten per seguir treballant «sense protecció»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT i CCOO han assenyalat que a la província de Tarragona, segons les últimes dades facilitades el 6 d'abril, data des de la qual Correus «està ocultant les dades de contagi per província», el total de casos per coronavirus és de 36, dels quals el nombre de contagis entre la plantilla de Correus puja a 11 i el de quarantena a 25. A Catalunya aquestes xifres suposen un total de 482 casos, dels quals 177 són positius i 305 treballadors de la plantilla es troben en quarantena.

«Aquestes dades són el reflex dels incompliments dels protocols sanitaris i de les mesures de seguretat a la província, en què han destacat la falta de mitjans de seguretat per als treballadors de Valls, Sant Carles de la Ràpita, L'Arboç, Vendrell, Torredembarra, Reus o Tarragona», denuncien des dels sindicats.

UGT i CCOO recorden, en aquest sentit, que no només els treballadors són susceptibles de ser contagiats sinó que, per les característiques del servei postal públic, per la seva capil·laritat per arribar a qualsevol punt de país, poden convertir-se en transmissors de contagis a la ciutadania.

En l'àmbit estatal, els sindicats assenyalen que Correus té836 treballadors amb casos positius i 2.197 en quarantena, el que suposen 3.033 casos a tot l'Estat.Aquestes dades situen a Correus gairebé 5 vegades per sobre de la mitjana de la població, col·locant al col·lectiu de Correus com el de major contagis del país (1,599% de la plantilla total), només per sota del sanitari (4,875%), i lleument per sobre de les forces i cossos de seguretat de l'Estat (1,588%).

tracking