Diari Més
Jordina Cusidó Torres

Perruquera

Societat

«M'arriben molts vídeos i fotos de clients tallant-se els cabells»

En situació de confinament moltes persones estan demanant consells als seus perruquers de capçalera per tallar-se i tenyir-se els cabells

Jordina Cusidó és propietària de la perruqueria La Saleta de Tarragona.

«M'arriben molts vídeos i fotos de clients tallant-se els cabells»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—En un primer moment de la crisi sanitària el govern de l’estat va decretar que les perruqueries eren un servei essencial, però va acabar fent marxa enrere. Com les valora, ambdues decisions?

—De seguida vaig pensar que no tenia sentit que obrissin les perruqueries. D’una banda, remarcaven la importància de respectar la distància de seguretat i de la resta de mesures preventives, i de l’altra, ens deien que podíem anar a treballar perquè som un servei essencial. No ho som, d’entrada perquè no paguem un IVA de servei essencial. A més, per molt que ens posem màscares i guants, és impossible treballar a metre i mig del client. Tot plegat era una mica contradictori, per sort se’n van adonar i van rectificar. De totes maneres, des del primer moment, nosaltres vam decidir que no obriríem.

—Estan fent serveis d’urgència?

—No, no estem fent domicilis ni res similar. Qualsevol dubte que tinguin els clients, els resolem per telèfon o WhatsApp, però només això.

—Estan resolent dubtes de perruqueria per telèfon?

—Sí, i tant. Tinc clientes que em consulten coses, com ara que tenen canes i no aguanten més, han d’anar al súper a comprar i no saben quin tint escollir. També els explico com aplicar-lo. Altres consultes són de nois que es volen rapar i em pregunten quin número han de posar a la màquina. M’arriben molts vídeos i fotos de clients rapant-se, i em diuen coses com ara Ja m’ho arreglaràs.

—Aquests dies moltes persones estem fent de perruquers casolans, però amb el que tenim per casa. Deixi’m que li demani alguns consells. Per començar, quines tisores són les millors, per tallar els cabells, si no tenim tisores de perruquera?

—Si en teniu, les de cosir. I, si no, les de paper. Totes, menys les de cuina [riu].

—Anem a la qüestió dels serrells. Doni’m alguna clau per no fer massa desgavell.

—El primer és pensar que cal tallar poc, per sota de les celles, perquè si queda llarg, sempre som a temps de tallar més, però si et passes, no hi ha volta enrere. En segon lloc, està bé posar la tisora en vertical perquè vagi lliscant una mica i no es vegi el tall en horitzontal tot marcat. Després, sempre és millor que ens el talli algú altre, i fer-ho amb el cabell sec, perquè si te’l talles mullat, quan te l’assequis, pujarà.

—En el cas dels nois, la pauta seria retallar més que tallar?

—Sí, jo seria partidària de retallar una mica. I si es passa la màquina, començar pel número més alt. I amb la tisora, sempre en vertical per no deixar marques de tisorades.

—Ajudi’ns també a l’hora d’escollir un tint al supermercat.

—És difícil perquè no conec totes les marques que hi ha, d’entrada diria que no ens hem de refiar del color de la capsa, perquè, a més, depenent del color que es tingui, pot quedar d’una manera o altra. Si pot ser, el millor és consultar-ho amb la perruquera, perquè com que sap quin tint et poses, et podrà guiar més.

—I si ens hem posat un tint que no ens agrada gens, què podem fer?

—Per arreglar un tint que no t’ha agradat només es pot fer una cosa, que és enfosquir-lo, posar-se’n un de més fort al damunt.

—Quan s’acabi el confinament preveuen una allau de clients? Com s’organitzaran?

—Això em té una mica preocupada, perquè encara que estic contenta que hi pugui haver molta cua, perquè tinc moltes ganes de treballar i de recuperar tot aquest temps perdut, no sé si ens posaran restriccions de quanta gent podem atendre i si totes les perruqueres de La Saleta, que som set, podrem treballar alhora. Però d’alguna manera ho farem, perquè sabem que els clients tenen moltes ganes de venir, així que si hem d’obrir una mica abans al matí i tancar més tard, ja ens organitzarem. El que sí que estic fent és una llista de gent que em va demanant que els apunti per quan puguem obrir, i així organitzo una mica l’agenda.

tracking