Diari Més

Universitat

La URV reprèn les classes de forma virtual i l'alumne difícilment tornarà a l'aula

La universitat tarragonina informa que garantirà que tots els alumnes puguin disposar d’ordinador i connexió a la xarxa tot i no tenir-ne de propi

Els alumnes de la URV han reiniciat el curs, però node forma presencial.

La URV reprèn les classes de forma virtual i l'alumne difícilment tornarà a l'aulaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 14.239 alumnes dels sis campus de la Universitat Rovira i Virgili, entre estudiants de grau, màster i doctorat, van reprendre ahir dimarts les classes de forma virtual. Fonts de la URV van informar a aquesta redacció que s’està treballant perquè tots els alumnes disposin d’un ordinador i de connexió a la xarxa en el cas de no disposar-ne de pròpia. «Estem facilitant ordinadors i busquem solucions per qui no té connexió a Internet», va remarcar.

Davant de la situació que ha forçat la pandèmia per coronavirus, la URV considera que molt haurien de canviar les coses en les pròximes setmanes per tornar a veure alumnes a les aules. «Pensem que les classes seran virtuals fins a la finalització del curs», va vaticinar. «Les avaluacions finals també es faran mitjançant plataformes en línia», van dir.

El professorat de grau i de màster haurà d’adaptar les activitats avaluatives a la modalitat no presencial, a excepció de quan això no sigui possible. En aquests casos, quan no es pugui fer l’avaluació online d’una assignatura per la seva naturalesa, hi haurà la possibilitat d’estendre el calendari ordinari fins al 16 de juliol, amb la hipòtesi que hi hagi un període per a l’avaluació presencial entre meitat de juny i meitat de juliol, si la situació ho permet.

Els canvis en el període d’avaluació també responen a les necessitats dels estudiants que no poden seguir l’avaluació continuada, de manera que se’ls garanteix el dret a fer una prova única en primera i en segona convocatòria. El període de la primera convocatòria finalitzarà a tot tardar el 16 de juliol i el de la segona convocatòria finalitzarà el 7 de setembre. Des de la URV es va manifestar que «som conscients de les dificultats que suposa reconvertir-nos en una universitat en línia», i va afegir que també molts professors han hagut d’adaptar-se «a les noves circumstàncies».

Les fonts consultades van dir que també «estudiarem les casuístiques dels alumnes», ja que la pandèmia està generant situacions particulars de diversa índole i formes d’afrontar-la. Les fonts van posar com a exemple un alumne que visqui amb els pares i que els dos estiguin contagiats per coronavirus. «S’hauran d’estudiar factors com aquest», van dir. La URV va apuntar que cada matèria d’estudi és específica i cal tenir en compte que en algunes les pràctiques són del tot imprescindibles, com succeeix en àmbits com el de la medicina o la química.

275.000 alumnes a Catalunya

En el conjunt de Catalunya, van ser 275.000 estudiants universitaris que van reprendre les classes de manera virtual, per donar continuïtat al curs. El Govern de la Generalitat i les universitats segueixen treballant per preveure mesures d’avaluació en cas que no es puguin fer els exàmens de forma presencial. També estudien com examinar les pràctiques pendents.

Coincidint amb la represa del curs acadèmic de forma no presencial, la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement ha posat en marxa un web amb informació actualitzada de l’àmbit de coneixement en relació amb el coronavirus. El web conté una relació sistemàtica i actualitzada de les mesures i iniciatives d’universitats. També ofereix informació actualitzada sobre la docència en línia que faciliten les universitats i recull tota una sèrie de recursos en línia oberts que les universitats han posat a disposició de la ciutadania en general per estimular l’aprenentatge a distància.

tracking