Diari Més

Ciutat

Més Mercat diu que l'ordenança es vol imposar de «forma dictatorial»

L’associació de restauradors dels voltants de Corsini considera que la regidora Varas no diu la veritat i que es pot demostrar

Imatge d'arxiu de les terrasses de bars ubicats als voltants de la plaça Corsini.

Més Mercat diu que l'ordenança es vol imposar de «forma dictatorial»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Restauradors Més Mercat, integrada per professionals dels voltants de la plaça Corsini, rebutja en un comunicat l’esborrany d’ordenança que elabora l’Ajuntament de Tarragona que afecta bars i restaurants i, en particular, l’article que fa referència a les terrasses. Aquesta associació carrega contra la regidora de Domini Públic, Paula Varas, de la que diu «no treballa en cap elaboració d’una ordenança consensuada» i, per contra, sí que ho fa «en una ordenança que vol imposar de forma dictatorial». «Pel que sembla, l’únic idioma en què s’expressa és el mano militari», afegeix.

Segons la citada associació del sector de la restauració, «dir que l’àrea de Domini Públic de l’Ajuntament continua treballant és una broma o una forma de justificar que alguns han de continuar cobrant», en referència a unes declaracions de Varas de la setmana passada en les quals indicava que, tot i la pandèmia per coronavirus, l’elaboració de l’ordenança seguia endavant de manera telemàtica.

L’associació va assegurar que «tot el sector hem fet arribar les nostres aportacions, tant a través de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat com de forma particular, així com mitjançant els partits de l’oposició del Consistori». «Varas va dir que no havia rebut res, cosa que és mentida», insisteix. En el comunicat, s’afegeix que «si les actes de les comissions no estan manipulades, reflectiran les nostres aportacions a través dels partits de l’oposició i es veurà de forma clara com el que aquest equip de govern vol dur a terme és una absoluta imposició eixelebrada».

L’Associació de Restauradors Més Mercat subratlla «sabem que, probablement, aquest escrit ens passarà factura, però ja n’hi ha prou». «Si ERC vol treure pit a Tarragona, té molta feina a fer abans d’enfonsar els pocs negocis que donen vida als nostres carrers», considera.

L’entitat recorda que «estem passant per moments molt i molt complicats tant a nivell salut dels ciutadans, com a escala econòmica, no només les empreses sinó també dels seus treballadors, i les ajudes exclouen a molts de nosaltres, els ICOS no arriben a tots els bancs, els ERTOS estan aprovats de forma parcial o encara no tenen resposta, i nosaltres patint dia a dia el confinament sense poder fer res al respecte i amb la gran incertesa de què passarà el dia que obrim i quines seran les mesures restrictives que s’implantaran».

En aquest context, l’associació opina que «la regidora Paula Varas continua la seva [guerra] particular contra tot i tothom» i es pregunta si «sap quin lloc ocupa, el fet que és el poble qui l’hi ha atorgat el lloc de responsabilitat que ocupa i que es deu al servei tots nosaltres?». També es pregunta si la regidora «creu que no ens ha colpejat prou la situació actual com per a prosseguir aquesta lluita inútil que no ens portarà més que ruïna personal i col·lectiva».

En un altre punt, el comunicat exposa que «cal treballar en una ordenança que reveli que som una ciutat mediterrània, que vivim el carrer, que ens encanta gaudir del bon clima, del nostre sol, i que respecti un criteri general just i ajudi els empresaris en lloc d’enfonsar-lo». «Certament, caldria regular alguna zona massificada, però això no vol dir que paguem justos per pecadors», prosegueix. «Si tenim el que tenim és perquè s’ha permès de forma consensuada i ells també hi eren perquè la comissió ja existia», conclou.

tracking