Diari Més

Laboral

Correos torna amb l'activitat a les tardes tot i l'alt nombre de contagis a l'empresa

Treballadors i sindicats es queixen del volum de feina que tindran, amb el risc que això suposa

L'oficina de Correus de Tarragona registrava ahir llargues cues perquè entraven d'un en un.

Treballadors de Correos esclaten per seguir treballant «sense protecció»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Correos torna aquesta setmana a la seva activitat normal, o pràcticament normal. I és que els treballadors van conèixer la setmana passada que, a partir aquesta mateixa setmana (amb data encara per determinar) han de tornar a fer el torn de tardes, el qual s’havia suprimit amb l’ordre de confinament decretat per l’Estat espanyol arran de la crisi del coronavirus.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha fet notar el seu malestar per aquest fet, per diversos motius. A banda, treballadors de Correos amb els quals ha contactat aquest mitjà, també mostren el seu descontentament, ja que entenen que no hi ha motius pels quals s’hagin de variar els serveis mínims de les darreres setmanes amb els quals, segons ells, els usuaris podien enviar documentació o el que necessitessin. De fet, les cartes ordinàries i les certificades, els dos serveis més utilitzats per l’empresa, mai s’havien deixat de prestar.

«No hem de perdre de vista que Correos és el segon col·lectiu amb més contagis» per coronavirus, lamenten des del sindicat, fet que secunden els treballadors amb els quals ha parlat aquest mitjà. Lamenten que s’hagi tornat a posar en marxa el torn de la tarda, després que en les darreres setmanes l’horari d’obertura al públic ha estat de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia. El torn de tarda està justificat, segons Correos, per poder realitzar el repartiment de notificacions que, «ara mateix, és el mateix que posar en risc a més empleats en una empresa en la qual, per cert, la corba de contagis no s’ha detingut des del 14 de març, sinó tot el contrari», segons CSIF.

El sindicat, a més, lamenta que «davant d’aquest problema, la recompensa és la d’afegir serveis a poc a poc. El protocol amb el qual va iniciar Correos l’Estat d’Alarma el 14 de març no té res a veure amb l’actual. El torn de tarda, del qual abans es podia prescindir, actualment resulta imprescindible i no es pot esperar a veure què passa el 26 d’abril. Però no tan sols això, sinó que el repartiment de la paqueteria per internet, que no formava part del Servei Postal Universal, de sobte sí el va integrar». Pel que fa a material, els treballadors van rebent mascaretes, guants i gel. En aquest aspecte, de moment, no tenen més queixes.

tracking