Diari Més

Economia

Escribano: «No acceptem la regidora Varas com a interlocutora vàlida»

Viñuales (Cs) afirma que la responsable de Domini Públic «menteix» quan diu que els partits no han presentat al·legacions a  l’ordenança de terrasses

Imatge d'arxiu d'una de les terrasses de bar que hi ha al carrer August.

Escribano: «No acceptem la regidora Varas com a interlocutora vàlida»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de Domini Públic Paula Varas «no és una interlocutora vàlida per a nosaltres», va manifestar ahir dimecres a aquesta redacció el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC) Javier Escribano, qui es va mostrar molt molest amb «la seva actitud». El conflicte arrenca per l’elaboració de l’esborrany de l’ordenança de terrasses i extensions comercials i el punt que estableix que només es podran posar més cadires al carrer en funció del cinquanta per cent de l’aforament del local. També va despertar gran malestar les declaracions que Varas va realitzar el dimarts a Diari Més, en les quals va assegurar que, des de la darrera reunió amb el sector, aquest no li havia fet arribar cap proposta. Escribano va dir que, amb anterioritat, sí que li van plantejar al·legacions, fins al punt que «hem demanat als partits polítics que rebutgin l’ordenança si no retira l’article que fa referència a les terrasses, perquè la proposta suposarà la mort de molts bars», va dir Escribano.

En termes similars es va manifestar el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, qui va mostrar el seu suport al sector. Viñuales va recordar que el passat 11 de desembre «vam presentar les nostres propostes a Varas i, per tant, no pot dir que no ha rebut res dels partits polítics que, a més, em consta que sí que ho han fet».

Viñuales va afirmar que la regidora de Domini Públic «no pot ser qui estigui al capdavant de la redacció de l’ordenança, ja que té interessos privatius». Varas és responsable d’un establiment de restauració ubicat a la ciutat, va recordar el portaveu de Ciutadans.

Per altra banda, Viñuales va recordar que «l’associació d’hostalers sempre ha dit que es multi a aquells propietaris que no respectin les dimensions de les terrasses i nosaltres proposem que es faci un control exhaustiu, amb guàrdies urbans que puguin fer una segona activitat». El polític de Ciutadans no es va mossegar la llengua per dir que «Varas menteix».

«Ricomà ha de reaccionar»

Javier Escribano tampoc va tenir cap inconvenient en afirmar que «Varas no viu la realitat, té alguna frustració interior que fa que no tingui una relació normal amb els partits polítics ni amb gent com la del sector de l’hostaleria». El president de l’AEHTC va anar més enllà i va dir que la regidora «acusa de xenòfob i masclista a qui li porta la contrària». «Varas va per lliure, no l’acceptem com a interlocutora vàlida perquè no està legitimada per fer de mediadora: el seu negoci no té cap terrassa i ella va en contra dels que sí que la tenen», va dir. Escribano va apuntar «no entenem que l’alcalde pugui tenir una persona així en un càrrec públic». Segons la seva opinió, Pau Ricomà «hauria de prendre alguna decisió per evitar que la bola de neu li acabi esclatant: ha de prendre mesures». Escribano va apuntar que «volem parlar amb tots els partits» i va indicar que «ja tenim el suport de PSC, Junts per Tarragona, Ciutadans i PP».

El president de l’AEHTC va recordar que, amb motiu de la crisi sanitària, «hi ha hotels que estan col·laborant rebent gent afectada i nosaltres fem campanyes de recollida d’aliments».

tracking