Diari Més

Turisme

Costa Cruceros suspèn els creuers fins al 30 de maig i Tarragona perd una escala

La naviliera italiana té previstes una vintena d'arribades al Port, la majoria de les quals en temporada alta, als mesos d'estiu

El Costa Victoria ja va estar a la ciutat el 2018, operant de forma regular un creuer de 8 dies.

Costa Cruceros portarà un vaixell més gran en la ruta de 12 dies l'any vinentAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Costa Cruceros ha suspès els seus creuers arreu del món fins al 30 de maig arran de la crisi sanitària pel coronavirus. La decisió de la naviliera italiana afecta només a una de les 20 escales que tenia previst fer aquesta temporada al Port de Tarragona. Concretament, l'escala suspesa l'havia de fer el vaixell Costa Victoria, amb una capacitat per a 2.394 passatgers, el pròxim 24 de maig.

La companyia italiana ja havia suspès fa unes setmanes els creuers que tenia previstos per a l'inici de la temporada, cosa que ha afectat la primera escala de Costa a Tarragona que s'esperava per aquest dissabte 11 d'abril, i ara ha decidit ampliar aquesta suspensió incloent tot el mes de maig, sumant així una segona escala. Cal tenir en compte que el vaixell que s'esperava per aquest dissabte, així com bucs d'altres navilieres que havien d'arribar en aquestes primeres setmanes d'abril, no ho poden fer, ja que amb l'Estat d'Alarma està prohibida l'entrada de vaixells amb passatgers a tots els ports de l'Estat.

En un comunicat, Costa Cruceros explica que la situació d'emergència arran de la pandèmia mundial i l'aplicació de mesures de contenció, com el tancament de ports i les restriccions al moviment de persones, els han obligat a prendre aquesta decisió. El gegant dels creuers afirma que «està prenent mesures per a informar tant a les agències de viatges com als clients afectats pels canvis». Respecte a aquests últims, assegura que rebran una «reprotecció d'acord amb la legislació vigent».

Si bé la decisió de Costa té una afectació sobre el Port de Tarragona, cal tenir en compte que actualment la temporada de creuers al territori és llarga i finalitza al mes de novembre, sent els mesos d'estiu els que concentren l'arribada del gruix principal de vaixells i creueristes.

Pel que fa a com es desenvoluparà aquesta temporada de creuers, des del Port expliquen que es mantenen a l'expectativa de les decisions que puguin prendre les companyies en termes de seguretat però també en termes empresarials i d'oportunitat, ja que algunes d'elles s'estan replantejant les rutes dels seus creuers en funció de la situació en la qual es troben els ports del Mediterrani i de la resta del món. Així mateix, l'Autoritat Portuària també depèn de les instruccions que doni el Ministeri de Foment en relació amb l'entrada de creuers als ports de l'Estat.

Un projecte de territori

«Passi el que passi aquesta temporada, l'economia de l'APT no se'n ressentirà», expliquen fonts portuàries. De fet, el Port fa anys que treballa per a garantir els seus tràfics principals –químic i agroalimentari- i consolidar l'estratègia de diversificació, dins de la qual s'inclou el projecte de creuers.

Des del Port de Tarragona s'ha defensat sempre que el projecte de creuers està pensat per a beneficiar a Tarragona i la Costa Daurada, no per a beneficiar econòmicament el mateix Port. En aquest sentit, l'Autoritat Portuària continua treballant perquè el projecte de creuers no perdi la solidesa i la projecció que ha adquirit en els darrers anys, amb l'arribada de noves navilieres com Royal Caribbean.

tracking