Diari Més

Estat d'Alarma

CosemarOzono cedeix dos equips d'ozó a Egara i a la Fundació Bona Nit

El producte serveix per desinfectar i, segons el seu comercial a Tarragona, José Antonio Gavilán, «és menys contaminant i més efectiu que d’altres»

Moment de la cessió del generador d'ozó de Gavilán a Codina, àrea mànager d'Egara.

CosemarOzono cedeix dos equips d'ozó a Egara i a la Fundació Bona NitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa espanyola CosemarOzono, que fabrica i distribueix equips d’ozó per a la desinfecció, neteja i eliminació de bacteris i fongs, ha cedit un equip a l’empresa d’ambulàncies Egara i un altre a la Fundació Bona Nit de Tarragona, perquè puguin dur a terme les tasques de descontaminació a vehicles i instal·lacions. Segons el seu distribuïdor comercial a Tarragona, José Antonio Gavilán, l’ozó és un producte més efectiu que d’altres. «Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’ozó és el desinfectant més potent contra tota mena de microorganismes. El seu poder és, almenys, 10 vegades superior al del clor i és eficaç en un 99% de l’eliminació dels virus, així com de bacteris, fongs i espores», explica Gavilán, que afegeix que és 2.500 vegades més efectiu que l’hipoclorit, popularment conegut com a lleixiu.

A més, els avantatges de l’ozó, assegura el comercial, és que «és molt menys corrosiu i contaminant que el lleixiu o el clor, i totalment innocu per l’ésser humà». «En aquests moments difícils podem ajudar amb la nostra tecnologia a reduir el contagi de coronavirus», celebra Gavilán. A més, l’ozó és més ràpid, necessita menys temps de contacte als microorganismes que altres desinfectants per a realitzar la purificació, i actua a una menor concentració, aplicada per a la desinfecció ambiental i per a la neteja i desinfecció d’habitacions, cuines, superfícies, taules de tall, sòls, cristalls, aliments, fruites, verdures, carn, peix, etc., segons explica Gavilán.

De fet, CosemarOzono utilitza el producte per a la desinfecció d’aigua residual i de consum, per a la desinfecció d’aliments, per al rec d’agricultura ecològica i tractaments foliars i per la neteja i desinfecció en restauració i hoteleria, entre altres.

El director de la Fundació Bona Nit, Josep Maria Carreto, que gestiona l’Alberg Bona Nit de Tarragona, agraeix la cessió de l’aparell a Gavilán. «Ja havíem augmentat la neteja i la desinfecció de l’alberg aquests dies a causa de l’amenaça del coronavirus però ens va molt bé aquest producte, que es veu que, en tractar-se d’un gas, arriba allà on la neteja manual potser no arriba», explica Carreto, que assegura que «estem desinfectant tots els espais de l’alberg diàriament amb l’ozó». El director de la fundació diu que actualment a l’alberg hi ha 7 persones sense sostre allotjades i que, de moment i «afortunadament», no hi ha cap contagiat.

Per altra banda, Isabel Codina, àrea mànager de l’empresa de transport sanitari Egara a Tarragona, també es va mostrar molt agraïda amb la cessió de CosemarOzono. Codina explica que amb el generador netegen entre 3 i 4 ambulàncies cada dia. «Primer fem una neteja profunda i després deixem la màquina d’ozó entre 15 i 20 minuts», explica Codina. L’àrea manegar d’Egara assegura que amb aquest generador desinfecten els vehicles del servei urgent, mentre que els del servei no urgent passen per un taller on també els netegen mitjançant aquest producte, a més de la neteja diària i una setmanal més profunda a tots els vehicles. «Tota precaució és bona», sosté Codina.

tracking