Diari Més

Turisme

Xavier Guardià: «La salvació de la temporada turística passa pel mercat de proximitat»

La FEHT celebra que «la demarcació sempre ha estat un destí familiar»

Imatge d'arxiu de la platja Jaume I de Salou plena de turistes al mes de juliol.

Xavier Guardià: «La salvació de la temporada turística passa pel mercat de proximitat»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquests dies de Setmana Santa havien de ser els d’inici de la temporada turística a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. L’Estat d’Alarma no ho permetrà però, tot i la incertesa de com evolucionarà la pandèmia del coronavirus i com afectarà realment al sector, des de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) defensen que la salvació passa pel «mercat de proximitat».

El seu portaveu, Xavier Guardià, es refereix amb aquestes paraules al turisme familiar, tant de l’Estat espanyol com de països europeus que venen a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre amb cotxe. «És presumible que aquest tipus de client sigui el més fàcil de recuperar quan tot torni a la normalitat, ja que no depèn de turoperadors o de transport aeri», assegura Guardià. Tot i això, afegeix que «dependrà de quan puguem obrir nosaltres i de quan els deixin a ells sortir del seu país».

El portaveu de la FEHT celebra que aquest tipus de turista és molt fidel a la demarcació de Tarragona i, a més, es mostra optimista pensant que «la temporada es pot desplaçar cap a finals d’any, al setembre, octubre i novembre, que aquí encara fa un temps mitjanament bo».

Guardià apunta que cada temporada hi ha unes 22 milions de pernoctacions a la Costa Daurada i a l’Ebre. D’aquestes, el 50% són a hotels, un 40% a càmpings i un 20% a apartaments turístics. «Les afectacions seran les mateixes pels tres tipus d’empreses, ja que els últims anys, el turístic, és un mercat que s’ha homogeneïtzat molt», explica Guardià, que afegeix que aquesta situació d’inactivitat afectarà «24.000 llocs de treball dins les empreses de la FEHT, que engloba el 90% del total del sector turístic».

Guardià considera que els països estrangers d’aquest mercat més aviat familiar són Holanda, Alemanya i França, «que són els més fidels i els que serà més fàcil recuperar». En canvi, explica el portaveu de la patronal, «el turista britànic i rus, que és un perfil que està molt més acostumat a organitzar el viatge amb antelació mitjançant turoperadors i que a més ve els mesos d’abril, maig i juny, serà més complicat de recuperar aquesta temporada».

tracking