Diari Més

Les terrasses dels bars de l'entorn de Corsini tindran una variant específica

La regidora de Domini Públic diu que no ha rebut cap proposta del sector des de l’última reunió

Els bars del carrer Lleida són els que poden resultar més perjudicats si redueixen les terrasses.

Les terrasses dels bars de l'entorn de Corsini tindran una variant específicaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i la paralització de gran part de l’activitat a causa de la pandèmia per coronavirus, l’àrea de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona segueix treballant en l’elaboració d’una ordenança que establirà les condicions de l’ocupació de places i carrers per terrasses de bars i restaurants. L’esborrany que la regidora Paula Varas va presentar al sector el passat 3 de març va generar una important polèmica, de manera especial pel fet que la futura normativa preveu que el nombre d’usuaris de les terrasses podran ser, com a màxim, l’equivalent al cinquanta per cent de l’aforament interior de l’establiment. Aquest fet perjudicarà de manera sensible, si finalment s’aprova, als propietaris de bars petits que viuen, sobretot, de l’ampliació de local que els suposa disposar d’una àmplia terrassa.

Varas va explicar ahir dimarts a aquesta redacció que l’Ajuntament estudia «crear zones específiques, i una és Corsini, com a espai públic comú». La regidora va apuntar que «els bars –de la zona–es podrien regular de manera diferent». Varas va indicar que aquesta és una possibilitat a què s’ha arribat després de «reflexionar les propostes i suggeriments que ens ha fet arribar ciutadans mitjançant el Portal de Bon Govern». En aquest context, la responsable de l’àrea de Domini Públic va lamentar que «els restauradors no ens han fet cap proposta des de la darrera reunió que vam celebrar» a inicis del mes de març.

Varas va remarcar que en el decurs de l’última trobada amb representants del sector «vaig proposar fer una reunió específica per parlar de les terrasses i poder tancar aquest punt de l’esborrany d’ordenança, però no hem rebut cap proposta» de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat ni dels «partits polítics» amb representació a l’Ajuntament. Varas va recordar que «vam donar una adreça de correu electrònic per rebre les propostes del sector, però encara no hem rebut cap, i també poden participar mitjançant la pàgina de Bon Govern, on sí que hem rebut opinions de ciutadans relacionades amb l’esborrany d’ordenança de les terrasses».

La regidora de Domini Públic va comentar que, tot i el confinament, «estem connectats per teletreball i unifiquem les propostes que ens estan arribant» i que es tindran en consideració abans de redactar el projecte definitiu de les que seran les primeres ordenances de la ciutat sobre regulació de terrasses.

tracking