Diari Més

«Fem sonar la sirena del vaixell per mostrar el nostre suport als sanitaris»

El vaixell Nahlin junt amb el iot Prince Abdualiz s’uneixen als aplaudiments de les vuit del vespre

A dalt, imatge del Nahlin. A baix, a l'esquerra el Prince Abdulaziz.  A baix a la dreta, Luca, membre de la tripulació del Nahlin.

«Fem sonar la sirena del vaixell per mostrar el nostre suport als sanitaris»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan toquen les vuit del vespre, al barri del Serrallo i la Part Baixa de Tarragona no només es poden sentir els aplaudiments de tots els veïns que surten als balcons i terrasses a mostrar el suport als sanitaris que lluiten contra el COVID-19, també hi ha un so característic que des del primer moment es va unir a la causa. Són les sirenes de diversos vaixells atracats al Moll de Costa que fan sentir la seva particular veu. Un d’aquests creuers, on també estan vivint un estricte confinament, és el britànic Nahlin, un vaixell amb història que es caracteritza per la seva estètica clàssica, típica de les embarcacions de les primeres dècades del segle XX. El Nahlin és un dels últims tres grans iots de vapor construïts al Regne Unit. Va ser un encàrrec per a Lady Yule, hereva de Sir David Yule, i es va inaugurar el 1930.

El Nahlin, actualment propietat d’un empresari britànic, porta prop de deu anys atracant a la costa tarragonina, especialment es deixa veure durant la primavera i la tardor. «Per a molts de nosaltres Tarragona és com la segona casa», explica Luca, enginyer del vaixell a qui li ha tocat viure la crisi sanitària a la ciutat. «Ens prenem aquesta situació com una cosa molt greu, com ho fa la població local», assegura.

Els vaixells que estan ubicats al Moll de Costa també es troben confinats com la resta de la població i no poden sortir del seu interior. «Tota la tripulació ens quedem al vaixell, no hi ha contractistes externs que vinguin al vaixell, ni realitzem compres com fem habitualment», explica. Les provisions que necessiten les realitzen a través de companyies de distribució que els proveeixen una vegada a la setmana. Els productes els descarreguen ells mateixos després d’haver-los deixat a l’exterior durant les hores necessàries per prevenir el risc de contagi. A més, desinfecten el vaixell cada dia, els poms de les portes, les parets i els espais comuns com el menjador.

Els tripulants del vaixell no tenen contacte personal amb persones de fora del vaixell. Luca creu que «som més afortunats que altres persones donat que estem acostumats a viure tancats a dins del vaixell, en un lloc reduït, per la qual cosa no és tan difícil per a nosaltres com per a les persones que pateixin aquesta situació per primera vegada».

A les vuit de la tarda, el Nahlin fa sonar la seva sirena «és la nostra manera de dir gràcies i mostrar l’agraïment a totes les persones dels hospitals però també a la policia, a la gent que està en primera línia, els que faciliten que tinguem aliments, els que fan que puguem mantenir-nos segurs», reconeix Luca.

No és l’únic vaixell que s’afegeix a aquest gest, també el Prince Abdulaziz, l’impressionant iot de 147 metres de longitud propietat d’un dels membres de la família reial saudita fa sonar la seva sirena cada tarda.

El Prince Abdulaziz.

«Fem sonar la sirena del vaixell per mostrar el nostre suport als sanitaris»Gerard Martí

tracking