Diari Més

Consum

Els mercats municipals de Tarragona inicien un recapte d'aliments per a entitats del tercer sector

La iniciativa s'adreça a paradistes, comerciants i empresaris, i també als propis clients

Carmeta Budesca ha protegit la seva peixateria amb una pantalla de plàstic i es planteja posar una de metacrilat.

Creix la venda 'on-line' al Mercat Central de Tarragona i cau la presencialGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa pública de mercats de Tarragona, en coordinació amb la Conselleria de Serveis Socials de l'Ajuntament, han posat en marxa una campanya solidària de recapte de productes alimentaris de primera necessitat. Els productes que es recaptin aniran destinats a abastir els menjadors socials Joventut i Vida -al barri de Bonavista i Taula Amiga -al carrer Cervantes- de Formació i Treball, així com altres entitats assistencials del tercer sector, com la C reu Roja, que des que va esclatar la crisi de la covid-19 han vist intensificada la demanda per part d'usuaris i famílies. La campanya es va posar en marxa dissabte passat amb la participació de diverses parades dels mercadets i mercats públics de Tarragona.
La iniciativa està adreçada a dos perfils de donants. D'una banda, el recapte vol comptar amb la complicitat no només dels paradistes dels mercats i mercadets, sinó de comerços d'alimentació, negocis de restauració i altres empreses que vulguin contribuir, ja sigui aportant els excedents que es puguin desprendre de la pròpia activitat o que, senzillament, vulguin fer una donació adquirint productes d’alimentació.

D'altra banda, el propi client dels mercats de Tarragona que, en el moment de fer la comanda telefònica, podrà avisar el paradista que vol incloure una donació de productes. El punt de recollida a l'edifici de la plaça Corsini estarà situat al costat de la consigna els dimecres i els dissabtes de nou del matí a tres de la tarda, mentre que en el cas de Torreforta el recapte es farà tots els dissabtes, també en aquest horari.

Per poder coordinar totes les donacions i respondre tots els dubtes dels comerços o persones interessades s'ha habilitat el correu electrònic

recaptemercatcentral@gmail.com

. Des que va esclatar la crisi sanitària, el Mercat Central ha impulsat diverses mesures a favor dels grups més vulnerables com l'ampliació del servei de lliurament a domicili, pensat especialment per a les persones grans.

tracking