Diari Més

Estat d'Alarma

Cancel·lats els creuers de l'abril al Port, que no dona la temporada per perduda

Avui hauria d’haver començat la temporada creuerística que preveia l’arribada de 45 vaixells amb gairebé 77.000 turistes a la ciutat

Imatge del Black Watch, l'últim creuer en atracar al Port de Tarragona la passada temporada.

Cancel·lats els creuers de l'abril al Port, que no dona la temporada per perdudaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona havia de donar avui el tret de sortida a una nova temporada de creuers, la qual es veurà afectada per la crisi sanitària del coronavirus. Les directrius de l’Estat d’Alarma no permeten que l’autoritat portuària rebi cap creuer amb passatgers i, per això, només s’han cancel·lat els que estaven previstos que arribessin a Tarragona el mes d’abril i un del mes de maig. Es tracta de la novetat d’enguany, un dels creuers de Royal Caribbean. Amb aquest vaixell havien d’arribar 2.000 turistes a la ciutat. No obstant això, fonts del Port asseguren que d’aquesta naviliera han d’arribar 4 creuers més, que estan previstos un pel mes d’agost, dos pel setembre i un altre al novembre, a mitjans i finals de temporada, quan esperen que tot hagi tornat a la normalitat.

Les altres arribades pel mes de maig segueixen programades, així com la resta de les previstes aquesta temporada. Tot dependrà, asseguren fonts de l’autoritat portuària, de l’evolució de la pandèmia. «És un fet que respon a la manera de treballar de les navilieres, que esperen a pocs dies abans de les dates per decidir si cancel·len o no el creuer», asseguren. És per això que des del Port de Tarragona no donen encara la temporada per perduda. Tot i això, sostenen que «és possible que es produeixin més cancel·lacions a mesura que ens acostem a les dates de les escales».

En aquest sentit, des de la institució reconeixen que en aquest moment tenen poc marge d’actuació. «Si els decrets de l’Estat d’Alarma ens prohibeixen rebre creuers, no ho podem fer, però també pot ser que ens ho permetin però les empreses no operin perquè hi ha lleis d’altres països que no els ho permet fer», lamenten, afegint que cal tenir en compte escenaris molt diferents.

Fins a 77.000 turistes

Per aquesta nova temporada estava previst que arribessin un total de 45 creuers amb gairebé 77.000 passatgers a la ciutat de Tarragona. Entre els cancel·lats aquest mes d’abril i el del maig seran un total de 8 creuers amb més de 7.000 turistes. Caldrà esperar a veure què passa amb els 36 creuers i els 70.000 passatgers que està previst que arribin al Port de Tarragona a partir del 3 de maig, quan ha d’arribar el primer vaixell dels que encara no s’han anul·lat, l’Scenic Eclipse amb 228 passatgers. El dia 3 del passat mes de març va atracar al moll tarragoní el Marella Dream amb 1.533 passatgers. De totes maneres, des de l’autoritat portuària apunten que aquestes xifres no són definitives, ja que «sempre hi ha vaixells que no estan previstos però durant la temporada demanen permís per poder desembarcar, sigui per condicions metereològiques o perquè són creuers en què els mateixos passatgers són els que decideixen en quina ciutat volen fer escala».

Amb relació al personal de creuers, fonts del Port asseguren que actualment estan fent treball no presencial i en cas que es prolongués aquesta situació de paralització de l’activitat creuerística es destinarien a altres tasques de l’activitat portuària. Pel que fa als treballadors a peu de moll, en tractar-se d’empreses externes, no coneixen en quina situació es troben.

tracking