Diari Més

Muniicpal

L'Ajuntament de Tarragona preveu que a l'abril els seus ingressos es redueixin en un 90%

En un ple telemàtic el consistori reclama a l'Estat i la Generalitat que proveeixi d'EPI als que donen serveis essencials

Els regidors municipals han celebrat elprimer ple telemàtic.

L'Ajuntament de Tarragona preveu que a l'abril seus els ingressos es redueixin en un 90%Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha demanat a la Generalitat i l'Estat que ˆmobilitzin tots els recursos necessaris» per proveir d'EPI totes les persones que fan serveis essencials durant l'estat d'alarma. Ha estat a través d'una declaració institucional que l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha llegit a l'inici del primer ple telemàtic de la corporació. En la sessió s'ha donat compte del crèdit de 15 milions que ha sol·licitat el consistori per afrontar els pagaments derivats de la crisi del coronavirus. Una emergència que ha fet que en la segona quinzena de març els ingressos de l'Ajuntament hagin caigut a la meitat, segons ha assenyalat el conseller d'Hisenda, Jordi Fortuny. La previsió per a l'abril, és que el descens sigui d'un 90%.

La declaració institucional ha estat acordada entre tots els grups municipals i ha servit per demanar a la Generalitat i l'Estat més EPI per a les persones que estan fent serveis essencials durant l'estat d'alarma i per reconèixer-los la tasca que duen a terme. La lectura ha anat acompanyada d'un minut de silenci.

Fortuny ha justificat la reducció d'ingressos, entre altres motius, per les mesures que ha pres el consistori per mitigar els efectes de la crisi. Ha citat, entre altres, suprimir el pagament de les llars d'infants o de les entrades dels museus. A més, s'ha ajornat el pagament de diversos impostos, com l'IBI, fins al juliol. Per evitar problemes de tresoreria ˆi que tothom pugui cobrar», l'Ajuntament ha demanat un crèdit de quinze milions d'euros. D'aquests, cinc s'han demanat a Caixa d'Enginyers, cinc a Caixabank i cinc més al BBVA. Tot i això, ha reconegut que la incertesa i la incidència de la crisi possiblement farà canviar part de la planificació econòmica del consistori. A banda, ha indicat la possibilitat que l'Estat rebaixi l'aportació que fa als ajuntaments, fet que els dificultaria quadrar els comptes.

D'altra banda, també s'ha aprovat un modificatiu de crèdit per tirar endavant, entre altres, la nova biblioteca de Torreforta. El modificatiu es va presentar el plenari anterior però no va obtenir el suport necessari. Aquest divendres s'ha aprovat amb els vots del govern d'ERC i ECP, a més del PSC i JxTgn. Ciutadans i la CUP s'han abstingut, i el PP hi ha votat en contra. Les conselleres cupaires han estat força crítiques amb l'executiu per no haver portat al plenari modificatius de crèdit relacionats amb l'emergència sanitària de la covid-19 de caràcter social. Ricomà ha afirmat que s'han posat diners per atendre persones en situació de vulnerabilitat i ha defensat que s'ha fet per altres vies més ràpides perquè ˆno es pot gestionar la crisi amb el ritme habitual de l'Ajuntament».

tracking