Diari Més

Sonia Orts, infectada per coronavirus, diu que «m'he sentit sola, abandonada»

La regidora de Ciutadans afirma que «a Tarragona hi ha molta gent com jo, que espera que li facin la prova per saber si té la COVID-19»

La regidora Sonia Orts, al seu domicili on està confinada a causa de la pandèmia de coronavirus.

Sonia Orts, infectada per coronavirus, diu que «m'he sentit sola, abandonada»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sonia Orts, regidora del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, va començar a sentir-se indisposada en el plenari presencial que es va celebrar el passat 16 de març. «Quan va acabar, ja no em sentia bé», va comentar ahir dijous a aquesta redacció. Des de llavors, encara no s’ha fet una segona prova per comprovar si encara està infectada per coronavirus, tot i patir tots els símptomes. Des d’aquell dia no ha sortit de casa, però el pitjor és que transcorreguts molts dies, «no sé si puc sortir al carrer a comprar aliments o per anar a la farmàcia».

Orts va fer-se la prova el 25 de març passat i va donar positiu. No li va fer cap sistema sanitari públic, sinó que va haver de pagar 180 euros de la seva butxaca per la mateixa a uns laboratoris privats. Mitjançant la mútua de l’Ajuntament, es va posar en contacte amb el laboratori privat que li va fer la prova.

«És una vergonya que estiguin passant aquestes coses», va apuntar la regidora de Ciutadans, qui va dir que «avui –per ahir– encara tinc el cos cansat, esgotat, adolorit, mal de cap i tusso una mica».

La regidora va explicar que davant dels primers símptomes «vaig anar a l’Hospital Joan XXIII i, després de ser-hi més de cinc hores, em van enviar a casa amb 39 de febre i vòmits». Durant sis dies «no em va baixar la temperatura». El següent pas va ser trucar al 112, «on l’únic que em van dir és que no podia sortir de casa».

En aquest període, Orts va contactar amb una doctora de Santa Tecla i, al CAP Llevant, li van diagnosticar que tenia pneumònia. «El personal sanitari es va portar molt bé i una doctora em truca cada tres dies per saber com em trobo», va dir.

Desinformació

Orts va lamentar la «desinformació» i que serveis com el 061, al qual va trucar, «no em donés cap orientació i no va saber dir-me com m’havia de fer el test per saber si tenia el coronavirus. La prova per saber com ha evolucionat de la malaltia tindrà lloc el pròxim dia 9 d’abril, «quan quasi farà un mes que estic a casa». «No sé qui la farà i l’únic que espero és que arribin els famosos tests». Orts va lamentar el fet que «hi ha ministres que sense estar greus s’han fet tres vegades el test, quan molta gent no sap ni si li faran aquesta prova».

La regidora tarragonina va apuntar que des que va contraure el virus «m’he sentit sola, abandonada, molt trista i impotent» davant la inseguretat que ha viscut a causa de la pandèmia. «Gràcies a una doctora de Santa Tecla que m’ha ajudat molt he tingut informació», però no pot dir el mateix de la seva experiència amb altres estaments sanitaris. Orts va apuntar que «en els darrers dies he mantingut contactes amb molta gent que està en la mateixa situació, que es troba a casa seva i no ha estat atesa per ningú». «Crec que és una vergonya que això estigui passant» va remarcar la regidora de Ciutadans. «Algú m’haurà de dir si ja dono negatiu», va comentar.

Orts sap que encara haurà d’estar-se a casa confinada, però considera que una cosa és fer-ho per seguretat i una altra per patir el contagi del virus, la qual cosa requereix d’un tractament específic.

tracking