Diari Més

Via pública

L'Ajuntament de Tarragona envia cartes per demanar civisme i recorda que les infraccions es multen

Les sancions per no llençar les escombraries on pertoca oscil·len entre els 100 i els 4.000 euros

La carta que l'Ajuntament ha enviat aquesta setmana als tarragonins.

L'Ajuntament envia cartes per demanar civisme i recorda que les infraccions es multenTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha enviat cartes a la ciutadania per a demanar civisme als carrers i que no es llencin les escombraries en llocs on no pertoca. En una missiva signada pel tinent d'alcalde i conseller de Neteja, Jordi Fortuny, el govern municipal prega als tarragonins que siguin responsables i que dipositin els residus als contenidors. Així mateix, la carta recorda que l'Ordenança Municipal estableix sancions que van dels 100 als 4.000 euros per aquesta mena d'actes incívics.

Jordi Fortuny explica que, en el marc de l'estat d'alarma, s'han eliminat alguns dels serveis de la recollida de residus, per minimitzar el risc de contagi dels treballadors, i només s'han mantingut els serveis mínims de neteja per mantenir la «salubritat pública de la ciutat». Però, malgrat els esforços, el conseller denuncia que no tots els ciutadans compleixen amb el seu deure.

La carta inclou una fotografia d'una paperera situada al carrer Riu Anoia, en la qual hi ha a dins una bossa de les escombraries i per fora, a terra, residus llençats. Amb aquest exemple, el conseller vol no només evidenciar una situació que s'està vivint en diferents punts de la ciutat sinó que vol conscienciar els tarragonins sobre la importància de ser cívic. Per això, recorda que l'Ordenança municipal determina que les bosses d'escombraries s'ha de llençar als contenidors i que el fet de no complir-ho comporta sancions d'entre 100 i 4.000 euros.

Així mateix, Fortuny explica les mesures de seguretat que s'han establert per als treballadors de neteja i explica que diàriament, i de forma rotatòria, s'estan desinfectant els contenidors de la ciutat com a mesura preventiva.

tracking