Diari Més

Enric Seritjol creu que ha estat oportú el canvi de dates de Tarraco Viva

El promotor del grup de reconstrucció Projecte Phoenix diu que està bé fer el festival a la tardor

L'edició d'aquest any del festival de reconstrucció històrica es farà en el segon semestre.

Enric Seritjol creu que ha estat oportú el canvi de dates de Tarraco VivaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enric Seritjol, creador del primer grup de reconstrucció històrica de Tarragona, Projecte Phoenix, i participant en Tarraco Viva des de la primera edició, va manifestar ahir a aquesta redacció que l’ajornament del festival, previst inicialment del 18 al 31 de maig, i el trasllat de la celebració a la pròxima tardor, «ha estat oportú». Seritjol va comentar que, a conseqüència del confinament generalitzat de la població, d’haver mantingut les dates l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament, «els diferents grups de reconstrucció hauríem arribat al festival justets, ja que tots compten amb moltes persones que s’hi dediquen de manera voluntària».

En aquest context, Seritjol, qui també és el creador la Legio VII Gemina, va apuntar que, donades les actuals circumstàncies a causa de la pandèmia de coronavirus, «hauria estat complicat fer Tarraco Viva el pròxim mes de maig». «Estem al que digui l’Ajuntament», va recalcar, per remarcar que «ens trobem en un moment extraordinari i el primer ha de ser el primer, que no és altra cosa que la salut».

Seritjol va apuntar que «sabem que, històricament, sempre ens hem sortit davant situacions com l’actual». «Cal recuperar la normalitat i, en aquest sentit, sóc positiu». El creador de Projecte Phoenix va subratllar que «és interessant recuperar les activitats culturals i quotidianes, i tenir en compte la vivència d’aquests dies, més que la supervivència».

En opinió de Seritjol, d’aquesta crisi sanitària «sortirà reforçada la idea que en el món hi ha altres prioritats, i una d’aquestes és la cultura, que ens pot ajudar a reflexionar». Seritjol es va mostrar convençut que uns dels conceptes que en sortirà reforçat és el que fa referència a medi ambient. «Crec que serà un dels prioritaris perquè ens toca directament com a espècie: no podem malbaratar el planeta».

Seritjol va comentar que iniciatives com Tarraco Viva mostren aspectes de la història que en qualsevol moment poden tornar i que de les experiències sempre es poden extreure conclusions positives. De fet, epidèmies que han provocat milers de morts hi ha hagut al llarg dels temps. Aquests dies es debat si s’han de tancar espais per confinar la població per evitar contagis. La història de Tarragona informa que a finals del segle XIII es va produir una pesta a les Balears i València. La ciutat de Tarragona va decidir tancar totes les seves portes i va impedir l’ingrés de persones d’aquests punts geogràfics, amb resultats positius.

tracking