Diari Més

Societat

Malestar entre veïns de la Part Baixa per la conducta d'alguns sense sostre

Veïns de la zona apunten que han pogut veure algunes persones incomplint la normativa en els voltants del Pavelló Municipal del Serrallo

Imatge captada pels veïns durant els dies de confinament.

Malestar entre veïns de la Part Baixa per la conducta d'alguns sense sostreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pavelló municipal del Serrallo, està acollint actualment 50 persones sense sostre, oferint així un allotjament i atenció en el context de la fase d’Alarma per la covid-19. Es tracta d’una mesura d’urgència per atendre a persones sense una llar, que es va posar en marxa de manera coordinada per l’Ajuntament i la Creu Roja.

Malgrat que no ha tingut lloc cap incident greu, els veïns de la zona han manifestat el seu malestar donat que alguns d’aquests usuaris no estan complint les mesures de seguretat bàsiques i s’han vist persones en grups pels carrers adjacents al Pavelló.

«M’ha arribat la queixa d’alguns veïns que veuen petits grups bevent al carrer o fins i tot orinant i això no ho podem permetre», explica la presidenta de l’Associació de Veïns Belén Hurven que apunta que «existeix un cert malestar en veure que no passa res en els casos de les persones que no s’estan comportant de manera adequada». Carol M., una veïna de la zona, apunta que «els veïns no tenim cap problema en què aquest servei s’instal·li aquí, totes les persones tenen dret a dormir en un lloc adient i passar el confinament segurs, però el que no compartim és que alguns, no tots, puguin deambular durant el dia sense complir les normes que implica aquest estat d’alarma», explica.

Per la seva banda, la regidora i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que «seguirem amb la gestió coordinada amb la Guàrdia Urbana per tal de mantenir la convivència i el bon servei de l’equipament», i afegeix que «estem treballant per intentar treure pressió al barri però de moment aquesta és la situació». En aquest sentit, apunta que unes vint persones ja dormen en pensions o allotjaments col·laboradors per poder distribuir-les en diferents punts de la ciutat. Aguilar afirma que «és un equipament que està obert tot el dia i en el qual s’atenen les necessitats bàsiques, es dona esmorzar, menjar i sopar, es vigila la temperatura de les persones diverses vegades al dia, es neteja la roba diàriament i es prenen totes les mesures de prevenció de contagis recomanades. Les persones que estan en aquest equipament tenen les mateixes restriccions que la resta de la gent, per la qual cosa es té un control des de guàrdia urbana».

La presidenta de l’entitat del barri destaca que els veïns no es queixen de l’equipament, sinó de l’incompliment de les mesures com alguns veïns han documentat en fotografies. «Vam traslladar la nostra preocupació a membres de l’equip de Govern municipal i esperem que actuï com més aviat millor», afegeix.

Des de Creu Roja expliquen que la seva gestió és de portes cap a endins i que la seva funció no és vigilar què fan quan surten a l’exterior. Consideren que els infractors són una minoria i que en general la valoració del seu comportament és bona perquè els sense sostre estan conscienciats de la situació. «És un col·lectiu complicat de retenir i des de Creu Roja la sortida al carrer no la podem prohibir», diuen. Destaquen, però, que a l’interior del pavelló no hi ha hagut cap conflicte greu. Sobre el fet denunciat pels veïns, apunten que ha de ser l’Ajuntament qui ofereixi una solució al respecte.

tracking