Diari Més

Empreses de l'AEQT donen equips de respiració i de protecció a hospitals de la demarcació

El valor total de la donació és de 330.000 euros, per ajudar en la lluita contra l’epidèmia del coronavirus.

Imatge d'arxiu d'una sala d'un centre hospitalari amb llits buits.

La policia alerta de pacients de coronavirus que fugen dels centres hospitalaris sense tenir l'altaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han fet una donació de 12 equips de respiració de diferents característiques, així com material de protecció (EPIs), per un valor total de 330.000 euros, a quatre hospitals de la demarcació de Tarragona per ajudar en la lluita contra l’epidèmia del coronavirus.

En concret, els equips es distribuiran entre l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i permetran que els quatre centres, i en general el sistema sanitari de la demarcació, millori la seva capacitat per donar atenció als casos més greus de COVID-19, que precisen de sistemes de respiració assistida.

D’acord amb la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, i en coordinació amb els responsables dels quatre hospitals, amb la donació realitzada per les empreses de l’AEQT s’ha procedit a l’adquisició a la firma Dräger de sis equips d’anestèsia i ventilació, que tenen aquesta doble utilitat i són els equips que tenen ara mateix una major disponibilitat; dos equips de ventilació respiratòria; i quatre ventiladors d’urgències portàtils. A més, s’adquirirà material de protecció divers (EPIs) per als professionals sanitaris.

En total, doncs, s’han adquirit 12 equips de diferents característiques. La comanda ja s’ha tramitat i es preveu que els equips vagin arribant de manera imminent. La seva distribució entre els quatre hospitals s’ha plantejat d’acord amb els criteris de les autoritats.

Des de l’inici de l’epidèmia, l’AEQT es va posar en contacte i a disposició de les autoritats sanitàries per oferir ajuda i per interessar-se sobre de quina manera podia el sector químic contribuir en aquesta emergència.

Des de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona es va posar de manifest la necessitat de més instruments de ventilació mecànica per a pacient crític, ja que és el material que millor s’adapta a les necessitats actuals, i que alhora pot continuar sent útil en un futur. I, després d’una sèrie de gestions que s’han dut a terme de manera coordinada amb les autoritats i amb els quatre centres hospitalaris, s’ha procedit a l’adquisició d’aquests equips.

tracking