Diari Més

Urbanisme

El projecte de Mas d'En Sorder tira endavant per silenci administratiu

L’Ajuntament de Tarragona no va aportar una resolució abans de principis de març i ha certificat l’aprovació definitiva de l’operació als promotors

Aspecte de Mas d'En Sorder, edifici que es restaurarà i es convertirà en un hotel d'alta categoria.

El projecte de Mas d'En Sorder tira endavant per silenci administratiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla Parcial Urbanístic 43, conegut com a Mas d’En Sorder, tirarà finalment endavant, ja que ha quedat aprovat definitivament per silenci administratiu positiu de l’Ajuntament de Tarragona. En el certificat al qual ha tingut accés Diari Més, es detalla que el consistori no s’ha posicionat durant el termini establert i, per tant, els promotors del projecte van demanar, el passat 4 de març, aquest document, que acredita l’aprovació definitiva del PPU 43.

Aquest es tracta d’un projecte que contempla la construcció de 236 habitatges i la remodelació de la masia modernista per convertir-la en un hotel d’alta categoria. A més, l’operació disposava de tots els informes favorables perquè, com va dir el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Xavi Puig, en una roda de premsa prèvia al ple del passat 21 de febrer, l’expedient és impecable. En aquesta, Puig va anunciar que el govern canviava d’opinió i va treure de l’ordre del dia del plenari el punt que feia referència a l’aprovació definitiva de Mas d’en Sorder, després que el govern tarragoní, format per ERC i En Comú Podem, votés a favor en la comissió informativa, juntament amb Ciutadans, el PSC i el PP i en la qual només hi va haver l’oposició de la CUP i l’abstenció de Junts per Tarragona.

Projectes urbanístics d’aquesta mena suposen tràmits que duren molt de temps. Durant aquest, els promotors han anat presentant els informes a diferents nivells administratius i han estat tots aprovats, ja que compleixen amb la normativa urbanística tant a nivell estatal, com autonòmic, com municipal. És per això que, si des del consistori s’hagués volgut aturar el projecte, hauria hagut de justificar d’una manera o altra que no complia amb la normativa. En no ser així i no haver pogut donar una resolució contrària, el projecte queda aprovat definitivament pel que s’anomena «silenci administratiu positiu».

Puig va defensar que feien marxa enrere perquè el projecte no estava dins els objectius del govern, entre els quals hi ha l’urbanisme sostenible. De fet, segons l’edil, van ser entitats ecologistes, entre altres, les que van pressionar a l’executiu, defensant principalment que es tractava d’una operació que afectava l’anella verda. No obstant això, els promotors van respondre assegurant que en cap cas era així, sinó que la superfície edificable es trobava fora d’aquesta i que, a més, és limítrof amb altres edificacions ja existents a la zona, i ho van demostrar amb els plànols de l’operació. Els promotors van defensar també, com ja va fer el mateix Puig, que el projecte havia rebut tots els informes favorables.

El projecte de Mas d’En Sorder implica 45 hectàrees de terrenys al costat del golf Costa Daurada i contempla l’edificació de 236 habitatges, així com de la rehabilitació de l’antiga masia modernista per fer-hi un hotel d’alta categoria. Tot i el canvi de plans del govern de Tarragona, Puig va mostrar el seu acord amb les obres a la masia, ja que recuperarien l’edifici històric i protegirien l’àmbit forestal.

Els promotors, a més, van assegurar que es tracta d’edificis sostenibles, que disposaran de depuradores d’aigua perquè aquesta serveixi com a regadiu del camp de golf i que aniran equipats amb instal·lacions d’energia renovable, entre altres.

tracking