Diari Més

Religió

El ple donarà llum verda a l'església evangèlica a Sant Antoni Maria Claret

El consistori aprovarà el Pla Especial Urbanístic per la implantació del centre de culte

Imatge dels baixos del número 1 de Sant Antoni Maria Claret, on s'instal·larà el centre evangelista.

El ple donarà llum verda a l'església evangelista a Sant Antoni Maria ClaretGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres aprovarà definitivament la instal·lació d’un centre de culte evangèlic als baixos del número 1 del carrer Sant Antoni Maria Claret de Tarragona.

Va ser a finals de 2018 que els interessats van presentar aquest projecte al consistori, que al mes de desembre, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment. Després d’això, el projecte va ser sotmès a exposició pública. Segons es va conèixer en aquell moment, l’última paraula perquè la instal·lació de l’església tirés endavant la tenia la Generalitat de Catalunya. No obstant això, segons explica el regidor d’Urbanisme Xavi Puig, «la Generalitat va considerar que es tractava d’un afer amb conseqüències locals i que, per tant, havia de ser l’Ajuntament qui acabés aprovant definitivament el projecte.

«Un cop s’aprovi al plenari i es publiqui al DOCG, ja podran demanar la llicència d’obres», assegura Puig. L’edil republicà defensa que «es tracta d’un projecte que compleix amb la normativa urbanística, que pel que fa als centres de culta marca que el local en qüestió ha de tenir un accés independent a l’exterior, i no a través de zones comunes de l’edifici».

«A més a més, som una societat plural, i com a tal, totes les religions hi tenen cabuda, en convivència», sosté Puig, que afegeix que «nosaltres respectem totes les religions i posarem les facilitats que puguem perquè es pugui desenvolupar la vida religiosa sense cap problema. Creiem que l’afer públic no s’ha de posicionar, ha de ser neutre».

Per la seva banda, la Comunitat Islàmica Assalam encara no té resposta envers el projecte que van presentar per a la instal·lació d’un centre de culte al Bloc Sant Andreu del barri de Sant Pere i Sant Pau. Aquest sí que va generar certa polèmica, principalment entre els veïns de la zona, que van presentar diverses al·legacions defensant que podria afectar la convivència de l’edifici i les dificultats d’aparcament als voltants del bloc, entre altres.

Segons Puig, la comissió territorial de la Generalitat és qui té el projecte i assegura que, «estem esperant que ens donin el vistiplau». En aquest cas, també serà el consistori qui haurà d’aprovar definitivament la instal·lació del centre de culte.

tracking