Diari Més

Família

AFATAR es prepara per acollir fills de pares hospitalitzats per COVID-19

L’Associació de Famílies Acollidores de Tarragona ofereix la seva ajuda davant la crisi

Un alberg de la xarxa XANASCAT on els menors de 6 a 18 anys podran ser acollits  si és necessari.

AFATAR es prepara per acollir fills de pares hospitalitzats per COVID-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària pel coronaviurs pot donar lloc a situacions familiars d’emergència en les quals algun menor pugui trobar-se, malauradament, en la situació en la qual els seus pares es trobin ingressats en un hospital. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va anunciar el passat 25 de març que activava un projecte per atendre’ls i acompanyar-los en aquests moments d’incertesa. La iniciativa busca que els infants de 0 a 6 anys siguin acollits per una família i els nens de 6 a 18 anys puguin estar en albergs de la xarxa Xanascat.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Família confirmen que «no es busquen famílies que mai hagin acollit, sinó famílies que ja hagin estat prèviament acreditades per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA)». Primerament s’optarà per les famílies d’urgència i diagnòstic, i en segon lloc, per les acollidores, sigui en llista d’espera, o ja tinguin algun infant acollit però amb capacitat per acollir-ne un altre. En aquest cas es pretén poder proporcionar als més petits «un entorn familiar acollidor, que pugui suplir temporalment les necessitats de cura, alimentació i afecte mentre duri la circumstància».

Afortunadament encara no ha calgut aquest recurs a tota Catalunya però les entitats de famílies acollidores ja es preparen per a possibles situacions d’ajuda. Xavi Gibert, president de l’Associació de Famílies Acollidores de Tarragona i Terres de l’Ebre explica que estan a disposició del Departament de Treball, Afers Socials i Família per «ajudar en el que calgui». Gibert considera que «es tracta d’una situació de màxima complexitat i de molta responsabilitat, cal pensar que aquests infants s’han quedat en una situació molt vulnerable i que a més, hauran estat en contacte amb persones que han tingut el COVID-19». La complicació, segons detalla, ve per la necessitat de mantenir unes mesures de prevenció també amb el menor. «Estem treballant ja en els protocols que caldria aplicar si acollim un infant que ha estat en contacte amb el virus per tal d’oferir la millor atenció al nen però sense posar en risc la salut de la nostra família», explica. L’entitat està consultant experts en la matèria per poder estructurar els protocols. Gibert diu que «la realitat és imperativa però cal assegurar el benestar de tots».

L’entitat ja ha començat a repartir formularis entre la trentena de famílies que forma part de la seva xarxa per saber qui podrà acollir en cas de necessitat.

tracking