Diari Més

El Menjador Social de Bonavista canvia d'estratègia per seguir oferint àpats

L’equip que comanda Raquel Quílez cuina per a les persones acollides al pavelló del Serrallo

Dos membres de Creu Roja recullen aliments per portar-los al pavelló del Serrallo.

El Menjador Social de Bonavista canvia d'estratègia per seguir oferint àpatsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia per coronavirus ha obligat a modificar el sistema de treball del Menjador Social de Bonavista, tasca que efectua l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida. El menjador va haver de tancar les seves portes per l’aparició de la COVID-19 per tal d’evitar contagis entre els usuaris i els voluntaris que atenen aquest servei solidari, però a l’interior segueix una activitat frenètica. La responsable del menjador social, Raquel Quílez, va informar ahir dilluns a aquesta redacció que «ara estem més organitzats perquè hem d’atendre molta urgència social i fer-ho de manera distinta a com fins ara». «Fa quinze dies el menjador va tancar per seguretat», va recordar Quílet, qui va comentar que «ni fent torns podíem garantir complir amb la distància de separació entre persones per evitar possibles contagis». El Menjador Social de Bonavista atén, en circumstàncies normals, més de tres-centes persones. El nombre d’usuaris està creixent a causa del coronavirus.

Amb el menjador tancat, l’alternativa que va posar en marxa la responsable de l’establiment va ser «repartir aliments a les cases dels usuaris cada quinze dies». A més, «fem serveis d’urgència socials» i altres persones acudeixen a cercar el paquet amb els aliments a la seu del menjador, però de manera ordenada de tal manera que no hi hagi més de cinc persones a l’hora de recollir els productes.

Un dels serveis que ofereix Joventut i Vida consisteix a cuinar per les prop d’una seixantena persones sense sostre que hi ha al pavelló d’esports del Serrallo, on han estat allotjades per l’Ajuntament de Tarragona, i els voluntaris. «Preparem el dinar i el sopar de dilluns a diumenge i venen persones de Creu Roja a recollir els productes cuinats al Menjador Social», va dir Quílez, qui va afegir que al migdia «és menja calent» i a la nit «entrepans, galetes i llet», entre altres aliments. En total, les tres persones que ara mateix estan al Menjador Social preparen prop d’una seixantena d’àpats diaris. «Treballem amb serveis mínims», va apuntar Quílez, «però tenim el suport de molta gent». Per altra banda, al Menjador Social també es preparen paquets amb aliments que s’entreguen mitjançant les peticions que es fan als Serveis Socials. A les persones que els sol·liciten «els donem dia i hora perquè vinguin a recollir els paquets, de manera que mai hi hagi més de cinc persones a la porta». «Tot ho fem amb les màximes mesures de seguretat, tant per als usuaris com per a nosaltres», va dir.

Raquel Quílez va donar les gràcies «a la gent del barri, que ens està ajudant molt; a Mercadona, que ens dona excedents i aliments frescos per cuinar; al Banc d’Aliments, que ens facilita productes com arròs i llegums per fer els paquets que destinem a les famílies, i a Consum de la Canonja que, mitjançant la policia local, ens porta aliments cada dia».

tracking